keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Muovipussit järjestykseen

Minä kuulun niihin jotka koettavat välttää muovipussien keräilyä kaupoista. Kauppakassit mukaan aina kuin mahdollista ja jos omaan laukkuun mahtuu pyydän ettei myyjä laita sitä pussia mukaan. No tästä huolimatta niitä pusseja aina ilmestyy kaappien nurkkiin pyörimään. Tällöin koetamme hyödyntää ne roskapusseina.

Säilömistä helpottamaan olin jo pidemmän aikaa miettinyt ompelevani säilytyspussit isoille ja pienille pusseille, sieltä niitä on sitten tarvittaessa helppo vedellä käyttöön. Sopivaa kangasta ei meinannut alkuun vain löytyä. Sitten äkkäsin äitini opiskeluaikoinaan (30v. sitten?) painokoristeleman puuvillakankaan. Kuosi on äidin itse suunnittelema. Kainosti kyselin lupaa palan käyttöön ja kyllähän se heltisi.


Kangas meni täysin näihin kahteen pussukkaan, ei hukkapalaa. Näistä tuli suorastaan paremmat kuin osasin kuvitella. Sekä ylhäällä että alhaalla on kuminauhakujalla varustettu aukko. Lisäksi ompelin reunaan kujan vahviketta varten, mikäli pussit eivät olisi pysyneet sylinterin muotoisena. Mutta kangas on sen verran paksua, että pitää muotonsa pussien avulla todella hyvin.


Ennen näitä kahta ompelin perus lakanakankaasta prototyypin, joten itseasiassa pusseja on kolme. Täytynee laittaa se pienen koristelun jälkeen lahjakirstuun, jos joku toinen on vailla muovipussijärjestelijää!

Malli: Omasta päästä
Miltä nyt tuntuu? Näistä tuli Uber makeet!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...