maanantai 18. huhtikuuta 2016

ERI SA PU-1 SERT FI-MVA!


Huomenna on näyttelypäivä ja mini-me joutaa pesulle. Kiharakarvat oijotaan järjestykseen kunnon superföönillä ja karstalla.


Seuraavaksi suoraksi puhalletut karvat saksitaan muotoon ja eikun kehään.


"Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyväpiirteinen pää, tummat mantelinmuotoiset silmät. Kaunis kaula, hyvä eturinta, erinomainen runko. Hyvät raajat, kauniit tassut. Hyvä ylälinja ja hännän kiinnitys. Hyvät kulmaukset, liikkuu tyylikkäästi."


 ERI SA PU-1 SERT ja FI-MVA!


Lelupuudelin pohja tehdään virkkaamalla erimuotoisia kappaleita, jotka täytetään ja ommelaan yhteen. Näin muodostuu puudelin aihio. Tämän jälkee alkaa turkin rakentaminen pujottamalla lankaa sopiviin paikkoihin käyttäen ryijynsidonnassakin tuttua tekniikkaa. Ja tässä on sitten hommaa! Käytin useamman illan nukkaamiseen ja lopuksi totesin että vähempikin määrä olisi riittänyt.


Kovan työn jälkeen harjaillaan langat auki karstalla ja täytyy sanoa että uskomattoman paljon lopputulos muistutti ihan oikeaa villakoiran karvaa. Tai ainakin meidän "silkkivillakoiran" karvaa Harjauksen jälkeen saksitaan muoto kuten oikealla puudellilla konsanaan.


Käytin varastoista vanhoja puuvillalankoja virkkaukseen. Täyttöön meni isoveli-purkulankaa ja nukkaan samaten. Joten tässä on oiva projekti lankavaraston syöjäksi. Tuppasin jalat ihan super täyteen, sillä halusin seisovan koiran ja ohjeen laatija varoittelin koiran painavan paljon, jolloin jalat eivät välttämättä kestä painoa. Tämä seisoo kyllä hyvin tukevasti. Korkeutta on noin 20cm verran ja lankaa meni kaikenkaikkiaan 250g!


Malli: Poodle
Lanka: Novita Alabama ja Novita 7 veljestä isoveli
Koukku:2


Niin ja valioituihan se meidän oikeakin puudelin pari viikkoa sitten!


2 kommenttia:

  1. Aivan upea pehmo ja niin kyllä aitokin versio <3 tällä viikolla katsomaan meidän tulevaa isovillaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ja onnittelut tulevasta pennusta! Hyvä rotuvalinta ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...