sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Uutta projektia alulleAiempien ruutupiirrosten ja epämääräisten näytetilkkujen takaa paljastuu talven pisin projekti. Se on jotain ihan uutta minulle. Nimittäin ryijyn solmimista. Eikä aivan tavalliseen tapaan vaan sopivalla twistillä!

Ajatuksena on tehdä Heli Miikkulaisen ideoima "tekoturkis" liivi, joka perustuu ryijytekniikkaan. Alkuperäinen työ on esitelty Suuressa Käsityölehdessä 1/2001. Kuvio oli hieman liian yksinkertainen joten loin suunnitelman omasta kuosista. Katostaan miten tuo onnistunee, haastetta ei pitäisi ainakaan puuttua. Tekniikalla on todellakin mahdollista luoda upeita vaatteita ja asusteita. Käykää vaikka katsomassa Helin sivut, perhoskeeppi on aivan mieletön!


Käytin lehden kaavaa liivin nukkapohjan ompelemiseen. Lehdessä oli käytetty Vuorelman perinnepeittokangasta tai säkkikangasta (takkivaihtoehto). Itse valitsin kuitenkin ristipistotöissä käytettävän Aida kankaa. Siinä on valmiina selkeät viivat ja ehkäpä mukavampi vaatekäytössä kuin säkkikangas. Vuorena käytin ohutta villakangasta ja kauluksen sisäpuoli on paksumpaa villakangasta. Lisäsin myös taskut etukappaleen muotolaskoksiin-


Kangas näyttää kuvissa aika huonolta, mutta täytyy toivoa, että nukkaus hieman tasoittaa tuota kankeutta, eikä liivi näytä haarniskamaiselta. Ja piilottaa tietysti nuo rypyt!. Seuraavaksi alkaakin sitten mahdoton nukkaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...