perjantai 27. tammikuuta 2017

Laatikoston uusi ilmePuutöitä! Tämä laatikosto on yksi töistä mihin olen erityisen tyytyväinen. Ehkä siksi että alkutilanne oli aika toivoton monen silmään. Eräänä päivänä selailin huvikseni Facebookin kirppariryhmää ja näin ilmoituksen annetaan laatikosto. Ja tuo kuva rumahkosta laatikostosta puhutteli minua, jokin leveissä matalissa laatikoissa vetosi minuun. Hoidin isännän hakemaan sen meille töistä tullessaan. Vähän tuli silmienpyörittelyä, mitä tuollaisella mörskällä tekee ja niinedespäin. Mutta minulla oli visio.


No ensimmäiseksi irroitettiin jalkoina toiminut sokkeli ja yläosan ihmeellinen puukoristelista tai mikä tuo nyt on. Sitten hiottiin lakkaa pinnasta pois. Alkoi jo näyttää hieman paremmalta. Laatikostosta löytyi myös Iskun leima, joten ihan pilipali-kamaa ei se alkuujaankaan ollut. Seuraavaksi haettiin kaikki irojalat mitä taloudesta löytyi ja mallattiin. Lopulta päädyttiin yksinkertaisiin kapeneviin jalkoihin. Mutta edelleen jokin ei täsmännyt visioni kanssa. Pähkittiin ja pähkittiin. Sitten keksin sen. Mittasuhteet eivät toimi, se on liian syvä. Mikäs siinä lyhennetään sitä, mutta isännälle asia piti kertoa hienotuneisemmin ettei se pelästy.

Totesin että sanon jotain, mutta et kommentoi sitä nyt ollenkaan. Sulattele ajatusta ihan hiljaa. Sitten kerroin että laatikostoa on lyhennettävä syvyyssuunnassa 11cm. Mielessään se varmasti kirosi ja pyöritteli taas silmiään. Mutta hetkenpäästä tartuttiin käsisirkkeliin ja päästeltiin se lyhyemmäksi. Ja vaikka se hurjalta kuulostaa ei rungon ja laatikkojen lyhennykseen mennyt edes tuntia ja se teki ihmeitä. Nyt kaikki täsmää.


Maalasin laatikoston kalkkimaalilla, joka on tuntunut olevan viimeaikoina kuuminta hottia sisustusblogeissa. Ja helppoahan sillä oli maalata, peittävyys oli todella hyvä. Ohjeiden mukaan lakkaakaan ei olisi tarvinnnut hioa pois, mutta hioin kuitenkin. Pintaan pitäisi vielä vaha laittaa, jotta puhtaanapito olisi helpompaa. Projektin hintavimmaksi osoittautuivat kapeat metallivetimet. Lasinpala päälle on hankittu lasiliikkeestä mutta oli todella halpa.

Laatikostoon mahtuu nyt syvyyssuunnassa A4 paperi poikittain ja tämä on juuri hyvä kotitoimiston papereiden säilytykseen. Tulostinkin mahtuu päällä nököttämään.

Neuleitakin olisi valmiina esiteltäviksi, mutta talviset valaistusolosuhteet ja kuvaus-assarin hankalat aikataulut viivyttävät. Jospa viikonloppuna saataisiin aikaiseksi.1 kommentti:

  1. Oletpa kekseliäs! En olisi osannut itse nähdä mitään pelastettavaa tuossa laatikostossa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...