tiistai 13. helmikuuta 2018

Överi on parempiJotkut neuleet ovat vain rakkautta ensisilmäyksellä. Huutavat, että tuo on niin minua. Niin kävi tämän kanssa, kun näin sen Neulovan nartun blogissa. Pian tilasinkin kirjan Vakker strikk til alle årstider (ja siis onhan täällä kaikkea muutakin mieletöntä neulottavaa) ja sitten vain lankoja miettimään. Tähän väliin tulisi mieletön stoori langoista, mutta jätetään se väliin ja keskitytään itse ihanaan neuleeseen.Aloitin neuleen jo viime keväänä, kun langat tulivat, mutta kesän tullen se jäi tauolle. Taukoilu aiheutti pieniä pulmia neuletiheyteen. Alussa tein kolmosen puikoilla, sitten kuvio tuli tutuksi ja langan liukkaus ei enää häirinnyt. Sai ottaa isommat puikot. Tauon jälkeen niillä tulikin liian löperöä ja sai siirtyä taas pienempiin, kunnes neulontatuntuma taas palasi. Aika poukkoilu sanon minä.


Mietin pitkään neulonko tasona vai steekkaanko ja päädyin sitten johonkin näiden kahden välimuotoon. Takin etusauman tein steekkaamalla, joten alaosa on neulottu pyörönä ja yläosa sitten edestakaisin etu- ja takakappaleena. (Niin ja hihat pyörönä, ja yläosa edestakaisin) Ja kyllä taas jännitti se leikkaaminen! On tuo alpakka sen verran liukasta, että vaikka kuinka ompelin (koneella) siksakia sauman reunoihin, niin silti jäi pieni pelko purkaantumisesta. Jatkossa siis en aio alpakkaa steekata. Eikä se kirjoneule nurjalla nyt niin kamalaa ole, kaikkeen tottuu ja harjoittelu tekee mestarin.Kirjontaa ja koristelua tähän kuului ihan kamalasti. Ja vaikka se on juurikin SE-JUTTU tässä neuleessa. Se ei ole minun vahvuusalueeni. Viimeistely vei siis aikaa. Vaikka täytyy sanoa, että kehityimpä tässäkin kovasti. Kukkien reunukset kirjoin (onkohan tämä nyt sitten se linnunsilmäpisto?), mutta suorat osuudet virkkasin. Näiden päälle vielä hieman paljettien ja helmien ompelua. Voisiko tämä olla jo vähän liikaa minullekkin? Ei kai. Överit on parempi kuin vajarit.


Olin valinnut värit täysin tietokoneen ruudun välityksellä ja kontrastivärit eivät sitten toimineetkaan kotona lankoja katsellessa. Otin uudet kontrastivärit jämälangoista ja tietysti siinä kävi niin etteivät ne riittäneet. Pientä metsästystä sai siis harrastaa ja lankavarastoihin taisi nyt kuitenkin tulla plussaa, alkuperäisen vähennysajatuksen sijaan.Hupun hapsut tuottivat kovasti päänvaivaa. Google -translatorin kanssa ymmärsin kyllä mitä virkata, mutta joku viimeinen pointti ohjeesta jäi hämärän peittoon. Kyselin apua  norjan osaajilta, mutta ei auttanut. Lopulta (tämä olisi tietysti pitänyt tehdä ensimmäiseksi) laitoin viestiä neuleen suunnittelijalle ja sain videon siitä miten hapsut muodostuvat ja täytyy todeta, että empä olisi moista keksinyt itse tehdä.


Aikaa tämä vein, mutta hyvää kanaattaa odotuttaa.

Tästä tuli aika mieletön.


Ohje: Rosa på ball - Sidsel J Hoivik
Lanka: Takki (ruskea  350g puuteri 250g), Huppu (r.  350g p. 100g), Kynsikkäät (r. 50g) roosaa korosteväriä 100g ja kahta koristeväriä jämäkerien verran
Puikot: 3 ja 3,5
Koukku: 3

8 kommenttia:

 1. Tämä sun jakkusi on ihan huikea. En saa silmiäni irti siitä.
  Vaan niinpä on täällä blogissasi kaikki sellaisia töitä että piti itseni tuohon lukijalistaan lisätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lisäyksestä, toivottavasti jatkossakin tulee sinua kiinnostavaa sisältöä tänne.

   Poista
 2. Todella nätti! Harmoniset värit ja kaikkea pientä kivaa yksityiskohdissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yksityiskohdat ovat juurikin se juttu tässä. Ehkäpä tuo harmonisuus väreissä sitten tasapainottaa, ettei tunnu kuitenkaan liialta kokonaisuus.

   Poista
 3. Aivan hengästyttävän upea!

  VastaaPoista
 4. Hurmaavanihana...��
  Kyllä tää neule sydämen vei...
  Oliko hankala tilata se kirja??? Toi norja kun ei oo mulle niin tuttu kieli...
  Muistatko suunnilleen mitä kirja ostaminen posteineen tuli maksamaan??? ��
  Ja on näköjään vaikeeta tänne kirjottaminenkin...
  terv. iicuelina @gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tilasin ihan adlibrikseltä (suomesta) ja muistaakseni alle 40e jäi hinta. Joten kirjan hankinta ei ole suurin ponnistus. Ja tosiaan jos on aiemmin neulonut niin kyllä sitä senverran pystyy soveltamaan numeroita ja kaavioita että onnistuu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...