perjantai 20. marraskuuta 2015

Lumihiutaleiden kesyttämisestä


JEI, lunta sataa vihdoin ulkonakin (ainakin Tampereen kupeessa)!! Sisätiloissa on koukulta tipahdellut hiutaleita syyskuusta alkaen ja nyt päästiin siihen pisteeseen, että nämä ruttuiset kasat pitäisi muokata näyttämään lumihiutaleilta. Pahoittelut kuvien tummuudesta, valoa ei vain ole riittävästi tähänaikaan vuodesta.


Pingotuksessa alustana oli pahvi, jossa alla vielä pyyhe pöytää suojaamassa ja päällä leivinpaperi estämässä kiinnijäämisen. Erittäin kätevä järjestely. Sitten vain tökittiin neuloja sopiviin kohtiin ja lumihiutaleet pingotettiin muotoon. Hidasta hommaa, sillä nuppineulani riittivät usein vain kahteen tai kolmeen hiutaleeseen. Pari isointa ja repaleisinta vei koko pakkauksellisen neuloja!


Näin monitahoisissa hiutaleissa totesin helpoimmaksi ensin pingottaa ja sitten sivellä päälle vesi-erikeeper seosta suhteessa 50/50. Ja ihan rapsakoita hiutaleita näin tulikin. Jos vain ennätin neulat kannatti nyppiä pois ennen kuin liima oli täysin kovettunut. Muutoin saattoivat olla aika tiukassa. Monet ovat puristelleet lumihiutaleet pussissa liimaseoksen kanssa, mutta tähän tuo tekniikka ei kyllä toimi, liimaa on sitten kyllä jokapaikassa. Varoituksen sananen muuten neuloista, osassa ilmeisesti pinnoite tai jokin oli kärsinyt ja päästi hieman ruosteista väriä kiinnityskohtaansa. Joten tsekatkaa neulat, ettei tule ikäviä ylläreitä!


Tämä määrä syntyi noin 100 grammasta varmaankin novitan vanhaa virkkauslankaa ja koukku 1,5. Suurinosa malleista on Täältä. Pari hiutaletta jouduin uudelleen virkkaamaan, sillä  viimeiset kierrokset olivat usein hankalia lukea kirjoitetusta mallista ja virheitä tuli. Seuraavaksi täytyy hieman jatkojalostaa näitä...

1 kommentti:

  1. Sama visio ollut mielessä, mutten tiedä pääsenkö toteutuksen asteelle koskaan... Upeat!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...