maanantai 18. tammikuuta 2016

Muka joululahja


Nämä hansakat olivat joululahja miehelleni, vaikkakin hän sai sovitella niitä useammankin kerran tekovaiheessa. En vain pysty tekemään sormikkaita mututuntumalla. Pakko sovittaa kaikki sormien pituudet erikseen. Mies on ihmetellyt miten olen talvisin tarjennut ulkoilla pelkissä alpakka sormikkaissani. Halusi itse samanmoiset, jotta voisi todeta ovatko ne todella niin lämpimät kuin väitän.


Omani ovat vahvistamatonta alpakkalankaa ja halusin löytää miehelle langan jossa olisi hieman vahviketta mukana. Tapion kaupassa törmäsinkin Sandnesgarnin Alpakka Strompegarn-lankaan, jossa on 30% nylonia. Näihin meni hieman alta kaksi kerää.


Ohjeen löytäminen oli seuraava suuri ongelma. Alkuun olin ajatellut tekeväni aivan perus-perus hansikkaat, mutta sitten isäntä ilmoittikin että kyllä niissä jotain jujua täytyy olla. Selasin Ravelryä ja ihmettelin. Aloitinkin pari kertaa mallin mutta eivät vain sopineet yhteen langan kanssa. No sitten tärppäsi; Knittyn Hidden gusset kämmekkäät ja homma alkoi pelittää! Kunnes isäntä taas ilmoitti että Niihin täytyy sitten laittaa vielä nahkapaikat että voin ajaa autoa! Puuh!! En pitänyt ajatuksesta että joustinneuleen päälle tulee ommella jotain, joten vaudista kääsin homman tosinpäin ja joustin jatkuukin pikkusormeen.


Loppu hyvin kaikki hyvin ja näistä tuli ihan kelpo-hansat, lämmittävyydestä kerrotaan tuonnempana. Alkuun valiteltu hansikkaiden paksuudesta, joten seuraavat täytynee tehdä ohuemmasta langasta. Harmittelin hieman että en käsityömessuilta bongannut teeteen testivoittaja alpakkalankaa näihin. Mutta sitten seuraaviin!

Kuvat on otettu sitten ihan oikeasti joululomalla!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...