maanantai 16. toukokuuta 2016

NyppyimuriJokaisen neulojan murhe on varmasti villatuotteiden nyppyyntyminen ja nukkaantuminen. Mitä pehmeämpi lanka ja kovempi käyttö, sitä pahemmat nypyt tuntuvat olevan. Nukkapallerot tekevät nopeastikkin  neuleesta kulahtaneen ja no, nukkavierun näköisen. Nyppimällä olen ennen poistanut nämä pallerot neuleen pinnasta, mutta se ei ole kuulemma hyväksi kuiduille ja saattaa vain lisätä nukkaamista. Toiset käyttävät partakoneen terää tai nukkakiveä, keinot ovat monet.


Oman nukanpoistajani ostin Clas Ohlssonilta, mutta merkkejä löytyy vaikka mitä. Kone sopii hyvin käteen eli on riittävän pieni ja kevyt. Ensimmäisen lähdin kokeilemaan nukanpoistoa 100% villalanka takkiini, joka olikin aika kauhtuneessa kunnossa. Ohjeen mukaan kovalla pinnalla surruuttelin menemään ja kas pinnasta tulee ihan siedettävän näköistä. Kone toimi myös reunusten kohoneuleessa, vaikka sitä ei siihen suositellakkaan käytettävän.


Ero on selkeä, kuten kuvista saattaa päätellä. Uudeksihan tämä ei tuotetta kuitenkaan tee, mutta kyllä tuolla nyt ihmistenilmoille kehtaa taas mennä. Suurin ongelma oli pieni nukkaluukku, jota saa olla tyhjentämässä hyvinkin nopeaan tahtiin. (Toki takkini oli super nyppyinen) Lisäksi leikkuriin saattoi ajoittan muodostua nukkapallo, jolloin pää piti aukaista ja poistaa pallo.


Kokeilin myös nukanpoistoa kaupasta ostettuihin paksuhkoihin sukkiin ja ohueen trikooneuleeseen. Molemmissa toimi hyvin, näissä pinnoissa tosin näki helpommin kuinka pinnasta ei tule uudenveroista, vaan siihen jää pientä epätasaisuutta, joka itsetehdystä neulepinnan käsittelystä ei kuitenkaan näkynyt.

Kaiken kaikkiaan hieman koukuttava vekotin. Mikäli tv edessä ei jaksa neuloa, voi sitten vaikka poistella nukkaa aiemmista tekeleistä.


2 kommenttia:

 1. On kätevä laite!
  Meillä oli lapsuuden kodissa samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin kätevä, vaikka mitä täällä jo surruuteltu menemään!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...