maanantai 30. toukokuuta 2016

Pyysivät he mukaan yhden kaverinVirkkausvimmassa koukuttelin afrikkakukkasia vielä kirahvinkin verran. Jokohan riittäisi tältäerää Viimekeväänä tein neljä(!) afrikankukkaeläintä. Nallen sekä kolme kappaletta sarvikuonoja. Nyt kerkisin jo virkkailemaan virtahevon ennen tätä viimeisintä tulokasta.

Kaikista tekemistäni afrikankukkaeläimistä tämä oli haastavin. Yksinkertaisen kukkien virkkaamisen ja yhdistelyn lisäksi piti näpertää kaikenlaista muuta pientä, sarvia(?), korvia ja harjaa. Häntä nyt vielä meni. Viimeistely ei koskaan ole ollut se paras puoleni, ehkä siksi tämä tökki.
Nättihän kirahvi tuli loppujen lopuksi. Kaikissa eri eläimissä (nallea lukuunottamatta) on sama lanka Sachenmayr Catania, jota olenkin jo kerinnyt varmaan jokaisen kohdalla hehkuttamaan, joten ei siitä senenempää. Erilaista fiilistä olen tuonut jokaiseen elämimeen yhdeistelemällä värejä eritavoin. Sarvikuonossa kaikki kukan värit ovat erilaisia, virtahevossa keskus ja reunus ovat samaa väriä ja nyt kirahvissa keskus on valkoinen.
Kirahvin kanssa kävimme tarkastelemassa puutarhan kukkia. Talvi oli ollut osalle armollinen osalle täysin armoton. Pieni särkynyt sydän aloitti kukintansa jo aikaa sitten ja rehottaa ihan hurjana. Vink Vink jos haluat helpon pitkäkukkaisen puutarhantäytteen niin tästä! Pionini on nyt toista kesää penkissä ja näyttäisi pukkaavan jopa neljää nuppua!! Tästä olen ihan super innoissani.
Tulppaania ja tavallisia liljoja näyttäisi olevan myöskin. Kerrotut narsissit olivat lähes kaikki kuolleet ja samoin puuliljani. Aikanaan niitä kolme istutin, lisääntyivät viideksi varreksi ja nyt kaikki olivat mädäntyneet paikoilleen. Onneksi äidin penkissä näyttäisivät selvinneen, joten sieltä voi muutaman sipulin anastaa itselleen..
Lankoja jäi vielä yli joten pohdin norsun tekemistä. Värien järjestely tuottaa ongelmaa, jos haluan muuttaa jälleen järjestystä, olisiko kenelläkään ideoita? Täytynee pohtia itsekkin asiaa, mutta ehkä pahin virkkailuinto  on jo laannutettu.

LankaSachenmayr Catania
Koukku: 2Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...