torstai 20. lokakuuta 2016

Uutta rispektiä neulesuunnittelijoille!


Eilen ilmestyi jännittävä lehti. Siinä nimittäin oli minun (!!) suunnittelema ja toteuttama työ.

Näin ihan sattumalta Kotiliesi käsityölehden nettisivuilla alkukesästä kilpailun ja päätin sutaista yhden ajatuksissa olleen työn paperille, sillä se sopi kilpailun teemaan: Ideoi asuste Jukka Rintalan suunnittelemaan juhlapukuun. Pidin kilpailun ajatuksesta; suunnittele ja ideo, toteutus vasta tuomariston päätöksen jälkeen. En nimittäin koskaan olisi osallistunut kisaan, jos neule olisi pitänyt ensin valmistaa ja lähettää. Pääsin aivan yllättäen finalistien joukkoon!

Emme tienneet millainen juhlapuku tulee olemaan, vain että se olisi musta kultaisin koristein. Suunnitelmani ei aivan ehkä pääse oikeuksiin yläosan kanssa. Kääty tulisi paremmin esiin olkaimettoman yläosan kannsa. Lisäksi käsinosiot on puettu kuvassa väärin, tarkoituksena olisi palmikon alkaa kämmenselän päältä, ei sormesta.


Ohjeen kirjoittaminen oli minulle uutta ja outoa. Jos jotain, niin tämä kokemus antoikin lisää kunnioitusta neulesuunnittelijoille. Kyllähän sitä itse modailee ja tekee kaikenlaista säätöä ja muuta. Mutta onkin aivan eri asia saada toinen ihminen tekemään saman ja vielä pelkkää tekstiä lukemalla. Ohhoh. Mutta jotain saatiin paperille ja hyvä näin. Toki työ myös poikkeaa hieman perinteisistä neulottavista asioista. Helpompihan olisi ehkä kirjottaa ohje sukalle, mutta aloitetaan vaikeamman kautta.


Lanka Merinoull on ihanana pehmeää, mutta kierre hajoilee jonkinverran, jolloin saa olla tarkkana, että kaikki langat tulevat silmukkaan. Väriä tämä ei päästänyt ollenkaan, ei sitten yhtään! Siitä plussaa. Yleensä mustista neuleista tuppaa irtoamaan vaikka millämitalla väriä.Malli: Kääty ja palmikkohihakkeet! Kotiliesi käsityö 10/2016
Lanka: SandnesGarn Merinoull, musta 4 kerää
Puikot:5

Lehdessä on siis esiillä finalistit ja lopullinen voittajatyö esitellään Tampereeen Käsityömessuilla ensikuussa. Messuja tulee odotettua siten tuplainnokkaasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...