maanantai 27. heinäkuuta 2015

Pieni kesäkierros pohjanmaalla

Menneellä viikolla teimme vanhempieni ja siskon kanssa pienen kesäretken. Pääkohteena oli Lankava Kauhavalla, mutta matkan varrella pysähdeltiin sopiviin tehtaanmyymäliin. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, aamulla startti klo 7.00.

Kello kymmenen kahvit nautittiin Jalasjärvellä Juustoportilla. Samassa rakennuksessa sijaitsee pieni Marimekko myymälä ja Pentik, josta löytyy lisäksi poistomyymälä. Jalasjärvellä poikettiin myös Lennolin tehtaanmyymälässä. Hyllyissä oli vaikka mitä, tyynyjä, vuodevaatteita ja ihan kankaitakin. Viimeinen etappi Jalasjärvellä oli Jokipiin Pellava. Täällä ihastelin erityisesti super värikkäitä kissa ja koira pyyhkeitä, mutta jäivät hyllyyn toistaiseksi. Jos näissä olisi ollut puudelin kuva olisivat lähteneet mukaan... Kaksi ensimmäistä ovat aivan kolmostien varrella, Jokipiin Pellavaan joutuu tekemään pienen koukkaisun sivutielle.

Seuraava pysähdys oli Lapuan kankureiden tehdasmyymälään. Puoti oli pienehkö, mutta kyllä sinne oli tavaraa saatu mahtumaan. Erityismaininnan saanee villahuovat, josta kyllä löytyy sopivan värinen huopa joka sisustukseen. Yksi ihana sähkönsininen kelpaisi meillekkin kun olohuoneen värimaailma muutetaan..Lapuan jälkeen olikin jäljellä enää viimeinen etappi eli Lankava. Nyt puhutaan sitten hyllymetreittäin erilaisista langoista ja kuteista. Siistiä ja hyvässä järjestyksessä kaikki. Enemmänkin olisi voinut ottaa, mutta tuli jo tilanriittävyys autossa vastaan. Onneksi sinänsä, niin pysyi jonkinmoinen tolkku. (Kotona vitsailut peräkärryn mukaan ottamisesta eivät siis liioittelua olenkaan.)

Seuraavaksi alkoikin nälkä latistamaan tunnelmaa. Hyvä pizza; parmepi mieli ja kotiinpäin pienempiä teitä pitkin. Kerran vielä pysähdyttiin nappaamaan kahvit ja jäätelöt. Oikein antoisia päivä, kilometrejä mittariin tuli n.500 ja kello melkein kerkisi ympäri ennen kotipihaa.

Ja sitten siihen tärkeimpään, eli mitä jäi reissusta muistoksi. Alkupäässä selvästi säästeltiin rahoja, mutta loppuakohti vauhti sitten kasvoi. Jokipiin Pellavasta ostin yhden keittiöpyyhkeen, vaikka näitä on kohta aivan liian monta.... Lisäksi bongasin isännälle Salasauna kylpymaton II-laadusta (näitä kannattaa aina penkoa, virheet ovat usein hyvinkin mitättömiä ja hinnasta usein vähintään puolet pois). Lapuan kankureitlta ostin jälleen II-laadulla kaksi kylpypyyhettä. Yhden karheamman itselleni ja pehmeämmän version isännälle. Lankavan ostoksia olivat vaahtomuovikuutiot (halvimmat mitä olen löytänyt), trikookudetta sekä ontelokudetta ja uudet loimilangat kangaspuihin syksyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...