keskiviikko 31. elokuuta 2016

Haussa inspiraatio


Neuloin miehen paitaan 10cm liikaa pituutta. Huomasin peukaloa aloittaessani, että minulla on kaksi oikean käden lapasta. Piposta tulee aivan liian pitkä. Paljon pitäisi purkaa siis. Tappaako joku muu yhtä hyvin innostuksen? No koon 12 puikoilla neulominen. Niin ja pitsihuivin neulominen. Luulin toipuneeni jo parin vuoden takaisesta hunnun neulomisoperaatiosta, mutta puikoille laitettu huivi todisti että vielä ei ole aika. Lupasin myös itselleni etten pidä yli viittä enempää projekteja yhtäaikaisena, että valmistakin tulisi välillä. (Niin ja suuria proggiksia kuten peittoja ei lasketa tähän...) Että mitäs tehdään? 

Ajattelin inspiroida itseäni kirjalla. Kun viime syksynä näin Soilen blogissa tämän kirjan ja erityisesti tuon harmaan kukallisen takin, tiesin että tuo teos on pakko hankkia. Nyt kun muutoin tuntuu kaikki tökkivän, eikä mikään innosta, on aika inspiroida iteäni tällä kirjalla.


Vakker strikk til alle årstider on norjalaisen  Sidsel J. Høivikin viime vuonna ilmestynyt valtavan ihana neulekirja. Jo Soilen blogissa näkemieni kuvien myötä olin aivan myyty tähän Rosa på ball malliin ja se pääseekin heti puikoille, kunhan saan langat hommattua ja vielä tätä ennen päätettyä värit. Mikä saattaakin olla hankalampi homma. Niin ja tietysti saatuani edes yhden keskeneräisen työn valmiiksi.


Kirjassa kirjoneuleet nostetaan ihan uudelle tasolle lisäämällä neulonnan jälkeen päällekirjontaa, helmiä ja paljetteja. Mieluusti neuloisin useamman neuleen, jos vain olisi aikaa. Kirja on norjaksi, mutta heikollakin ruotsilla siitä ymmärtää paljon.Umpikujassa auttaa myös moni netistä löytyvä neulesanasto. Ja oikeastaan aika universaaleja ovat luvut ja kaaviot, niiden avulla pääse jo pitkälle.


Kuvittelin kirjan käsittelevän vain kirjoneuleita, mutta sieltä löytyy ihan simppeleitä pintaneuleitakin, joissa kivoja yksityiskohtia. Käytännössä lähes kaikki mallit ovat takkeja tai paitoja, muutamia pikku välipalamallejakin löytyy, kuten nuo kämmekkäät ja huppu esimerkiksi.

Voi olisipa superneuloja tai kaikki aika maailmassa! Jokohan nyt jaksaisi neuloa loppuun epäonniset tämänhetkiset keskeneräiset työt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...