keskiviikko 24. elokuuta 2016

Pieni virkattu matto

Tätäkin projektia on hetki kypsytelty. Kuteet ostettu jo viimevuonna. Mutta hiljaa hyvä tulee. WC:n matovirkaa on hoitanut tähänasti oikeastaan kynnysmatoksi tehty lyhyt räsymatto. Nyt sain aikaiseksi tehdä pitkään suunnitellun "oikean" maton.


Tähän on käytetty perus(paksua)trikookudetta, lähes vyyhti kumpaakin, joten matto on muhkea. Harmaankirjavan kuteen kaverina olen pitänyt hopeista polyesterlankaa, josta minulla oli äitini tekemä kesähattu hurjalla ysärillä. Myöhemmin se siis purettiin ja lanka säilytettiin. Lanka tuo kuitenkin kivaa pilkettä muutoin ehkä liian tylsään mattoon.


Mattoon otettu mallia Suuresta käsityölehdestä, mutta alkuperäinen ohje oli ohuemmalle langalle. Joten mukana oli paljon säätöä ja oikeastaan vain idea säilyi mukana. Alkuun virkattiin mustalla kuteella ruutupohja pylväillä ja ketjusilmukoilla. Tämän tein muutamaan kertaan, koska koon arviointi oli hankalaa. Seuraavaksi virkattiin harmaankirjavalla kuteella ja hopealangalla ketjusilmukkanaru, joka pujoteltiin rakoihin. Vasta myöhemmin opin, että samankaltaisen kuvion olisi saanut aikaan virkkaamalla kahdella värillä yhtäaikaa. Pujottelu oli aika haastavaa sillä narua oli useita metrejä! Mutta hyvä tästä tuli kuitenkin. Matto tuntuu ihanalta jalkojen alla. Niin paksu ja pehmeä.Matto painaa suhteellisen paljon ja pysyy yllättävän hyvin paikallaan, verrattuna aiempiin virkkaamiini mattoihin. Olin ajatellult laittavani lattiaa vasten olevalle puolelle sukkajarrulateksia, mutta se jäi nyt tekemättä kun tämä ei luistelekkaan paikaltaan mihinkään.

Kuvista huomasin taas tuon inhottavan vihreän roskiksen. Koskanhan saisi aikaiseksi päällystettyä sen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...