maanantai 26. kesäkuuta 2017

Tikkuja ristiin


Juhannus on vietetty ja perinteisisssä merkeissähän se meni. Aika kalseaa oli. Sentään ei satanut ja tuulikin oli kohtuullisissa lukemissa. Niin ja sopivasti valmistui myös uusi villapaita pitämään lämpimänä suomen suvessa.


Kun ohje julkaistiin ihastuin siihen päätä pahkaa ja ostin sen sitten julkaisu-alennuksesta. Ohjeessa oli ihan mieletön neuletiheys (30 silmukkaa 32 riviä = 10cm 2,75 puikot) tälläinen lörppäneuloja ei päässyt moiseen millään omistamillani puikoilla ja ohuemmalla langallakaan. Ohje huhuilee 330m/100g vahvuista lankaa, mutta itse päädyin käyttämään  ohutta pirkkalankaa (400m/100g) päävärinä. Ja kakkosen puikkoja, aika tikuttelua siis! Metsän vihreä oli selkeä valinta pääväriksi, mutta jäin pähkäilemään kuviovärejä. Mallitilkkuun yritin silmukoida vaikka mitä langanpätkiä, jotka irroittelin värikartasta. Mutta mikään ei tuntunut mätsäävän. Aloitinkin neuleen ja tein pari ensimmäistä kuviota kolme(!) kertaa, ennenkuin mätsäsi. Ostetaan siis halvalla värisilmät, kiitos!Päädyin lopulta jämälankakorin Louhettaren luolan väiskiin värissä hopea, mysteeri valkoiseen ja Dropsin Laceen tuplavahvuisena vihertävänsinisessä sävyssä. Ja voi pojat että tykkään tästä! Kannatti puljata värejä monta kertaa. Tuo silkin hohto dropsin langassa tuo jotain pientä extraa muutoin niin mattapintaiseen villaiseen kirjoneuleeseen. Varmasti vielä jatkossakin käytän tätä tehokeinoa, kuvissa se ei valitettavasti erotu kovinkaan hyvin, mutta uskokaa ja kokeilkaa.


Paita on tarkoitettu oikein laatikkomalliseksi ja siihen on vain yksi koko. Koska en saanut tiheyttä täsmäämään, tein hieman muutoksia. En halunnut myöskään liian leveää paitaa, sillä en tiedä kuinka moista osaisin käyttää. Neule tehdään ylhäältä alas. Aloitin ihan ohjeen mukaan, mutta lisäykset lopetin hieman aiemmin kuin tarkoitettua (kuvio 6). Tämän jälkeen vain laskin että silmukat täsmäävät kuvion kanssa, niitä oli ehkä noin 120 vähemmän helmaosiossa kuin ohjeessa. Lisäsin pituutta myös tekemällä kakkoskuvion vielä helmaan ja hihansuihin. Helmaresorissa tein taakse vielä lyhennettyjä kerroksia lisäämään takakappaleen pituutta.


Lanka: Pirkanmaan kotityön ohut pirkkalanka - Louhettaren luolan väinämöinen, Drops Lace ja mysteerijämiä
Puikot: 2 ja 2,25


2 kommenttia:

  1. Oijoi! Olen tutkaillut samaa mallia, mutta en ole uskaltanut tarttua aiheeseen ennen käsillä olevien isojen töiden valmistumista. Minuakin kiusaa vaatteen liika leveys; olet kyllä onnistunut tasapainoilemaan hyvin mallin kaventamisen ja toisaalta muodon säilyttämisen välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ohjeiden mukkaaminen on aina hieman jännittävää kun lopputuloksesta ei aina voi olla ihan varma.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...