maanantai 19. maaliskuuta 2018

PeaceTämä neule on ollut työnalla syksystä lähtien. Aloitin neuleen hihoista, sillä vaikka neuloin mallitilkun (Whoop rasti seinään!) olin hieman skeptinen millaiseksi käsiala neuleen edestessä muuttuu. Joten ajattelin, että hihassa on helpompi tehdä muutoksia. Usein alku on minulla tiiviimpää. Jatkossa kun lanka, puikot ja malli muuttuvat tutummiksi neulomiseen tulee vauhtia ja käsiala muuttuu.


Lisäksi päätin viimein harjoitella jo aiemmin hankkimani kultaseppä Sanni Lehtisen langankuljettimen käyttöä. Ristin hopeisen langankuljettimen "neulesormiraudaksi"  ja sitä voi käyttää myös ihan korunakin. Hihojen kanssa jaksoin tämän kanssa tärvätä, mutta sitten loppui kärsivällisyys. Monta vuotta neuloneena uuden tavan harjoittelu ei käykkään ihan kädenkäänteessä niin, että neulominen olisi edelleen joutuisaa. Lisäharjoitteita tarvitaan. Ehkäpä joku hieman paksumpi lanka ja vaikka sukka tai pipo sopisi harjoituskappaleeksi ennemmin.Hihojen neulominen tuotti suurta tuskaa, neuleflow ei lähtenyt käyntiin sitten millään rannekkeen jälkeen. Ei löytynyt sopivia puikkoja, olivat joko liian lyhyet tai liukkaat ja silmukat tupasivat tipahtelemaan ja niiden poimiminen nän tiiviistä neuleesta ei sitten ollutkaan kovin helppoa tai mukavaa. Jälkikin oli rumaa. Pyöröpuikotkin olivat liian pitkät ja looppaaminen ei tuntunut toimivan. Sitten kun luulin taistelleeni hihat valmiiksi, huomasin kakksohihassa, kun piti aloittaa tähtikuviota, että pentele olin neulonut väärin. Jokaisesta sydänkuviosta puuttui yksi kerros, jolloin työ ei täsmännyt kuvioiden osalta kuten vaihtumakohdassa olisi kuulunut. Eikun purkuun ja uudestaan. Vartalo menikin sitten huomattavasti paremmalla flowlla eteenpäin. Tälläkertaa en steekannut mitään, vaan neuloin edestakaisin.


Vaikka mallissa on vaikka ja mitä kuviota. Ohjetta ei ole vaikea seurata, kuviot suurinpiirtein oppii kyllä, eikä kierroksella tarvitse kuin kerran tai kaksi vilkasita ohjetta. Paita on todella kivan näköinen ja teksisi mieli tehdä toinenkin villainen versio. Tai ainakin hyvin samantyyppinen. Olenkin silmäillyt pitkään Aesha paitaa ravelryssä, mutta ohjeen hankkiminen näyttää osoittautuvan liian vaikeaksi. Joten jos jollakulla on vinkata ohjeita tämäntyyliseen paitaan otetaan niitä ilolla vastaan!

Lanka: Drops Alpaca (valkoinen) -Novita Alpaca (ruskea)
Puikot: 2 2,25 ja 2,5 

1 kommentti:

  1. Ihanan näköinen paita, sekä värit että kuvio. Varmasti lempipaitoja!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...