sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kellohelmojen Marie-Antoinette
Viikonloppuna juhlittiin jälleen yksiä häitä. Alkavat kohta loppumaan tai ainakin harvenemaan meidän piireissämme, mutta vielä sai väkertää päällepantavaa itselleen. Pitkässä juoksussa tätä asua onkin tehty ja aamulla vielä viimeisiä tikkejä pisteltiin.


Olin kauan haaveillut Suuren käsityölehden 1/2007 hääpuvusta, joka oli Samu-Jussi Kosken käsialaa. Tuossa Marie Antoinette tyylisessä luomuksessa laskoksineen ja hulmuhelmoineen oli jotain minuun kovasti vetoavaa. Kangasta olin katsellut pitkään, minkään sopivan tulematta vastaan. Sitten näin kirpparilla Marjatta Metsovaaran vaaleanpunais-oranssin Primavera pellava pöytäliinan (kyllä luit oikein -pellava pöytäliina!) ja ihastuin jälleen. Nuo ihanat kiehkuraiset ruusukuviot! Ja siitä se ajatus sitten lähti.


Pitkään metsästi kahta suhteellisen samansävyistä ja kuntoista pöytäliinaa, ostin lopulta kolme paria joista kahta käytin. Lyhemmästä tuli etukappale ja pidemmästä liinasta takakappale. Ja sen kolmannen voin sitten laittaa vaikka kahvipöytään kotosalla. Kangasta vaadittiin kuutisen metriä, mutta selvisin puolella, sillä kaksipuoliseksi kudottu damasti voidaan pitää kumminkinpäin. Toisin kuin mallisssa käytetty painettu puuvillakangas, jolloin hame tuli myös vuorittaa, sillä varsinkin takahelma näkyy nurjaltapuolen sen ollessa pidempi kuin etuhelman.


Alkuperäinen malli oli mekko, mutta jätin hyvin avaraselkäisen yläosan pois ja tein vain hame osuuden. Siirsin takasauman vetoketjun sivuun, jolloin myös takasauma jäi tekemättä. Lyhensin myös hametta varmaankin 15cm, mutta silti takaosa osui maahan. Ja kaikista tärkeimpänä lisäsin taskut sivusaumaan. Hame onnistui yli odotusten ja pidän siitä todella paljon, hieman erilainen kellohelma! Helmassa oli monta metriä käsinpäärmättävänä, mutta yllättävän nopeaan sekin meni. Olen ihan uudelleen löytänyt käsinompelun!Paidan ja laukun kangas on eurokankaan pellava-viskoosia (55/45). Kangas on jo pesty, eli se ei varsinaisesti kutistu, mutta kiilto oli todella voimakas verrattuna jo kulutettuun hamekankaaseen, joten kastelin kankaan, mutta en varsinaisesti pessyt sitä, ja näin sain kiillon hieman laantumaan. Malli on klassinen prinsessaleikkaus istutetuilla hihoilla, ja erittäin lyhyellä pituudella. Tähän en aivan tyytyväinen ole, sillä ilman mallinukkea tai apukäsiä sovittamien oli todella työlästä ja yläosan istuvuudessa on pieniä vikoja.


Laukun ruusut on koottu vinonauhaksileikatuista pellavankappaleista, joita ommeltu päällekkäin. Tämä taktiikka vie ihan älyttömästi kangasta ja jämiä ei alunperin ylimittaisesta kangaspalasta jäänyt yli yhtään! Itseasiassa olisin tarvinnut hieman enemmän kangasta muhkeampiin ruusuihin, mutta nyt se loppui kesken. Laukku on vuoritettu hamekankaalla.


Sitten vain helmoja heiluttelemaan! Yhden illan perusteella pellava toimi juhlapukeutumisessa mielestäni erittäin hyvin, ei hiostanut liikoja. Pellava on myös himmeän kiiltonsa puolesta tyylikäs juhlakangas. Rypistymistäkään en huomannut liiaksi illan aikana tapahtuneen. Ainoana miinuspuolena hame on aika painava ja jouduinkin laittamaan kaksi tyllihametta päällekkäin, jotta ne jaksoivat nostaa hameen. Kaikenkaikkiaan tämä kyllä onnistui yli odotusten, vaikka ensimmäisten saksaisujen teko oli taas kamalaa. Vintagekangasta kun ei ihan helpolla lisää käsiin saa!  Tykkään <3!


6 kommenttia:

 1. Ihan käsittämätrömän mielettömän upea! Olet kyllä erityisen taitava ��! t. Kipa

  VastaaPoista
 2. Ihan huikean hieno hame ja laukku! Tosi tyylikäs kokonaisuus. Hienot pöytäliinat löysit matskuiksi. ��❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli niissä liinoissa vähän metsästämistäkin.

   Poista
 3. On upea! Teitkö Käsityölehden kaavalla ? Onko tuo niitä osto kaavoja ? Siis tää, on vaan niin upea !! Kummittelee mielessä ,joten vastaisitko noihin kysymyksiin. Mitä luulet onnistuuko teko ilman kaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä hame on tehty SK:n kaavalla ja vain pituus ja takasauma muokattu. Kaava oli yllämainitussa lehdessä, ei mikään erikseen ostettava. Jos olet hyvä kaavoittamaan voi kyllä onnistua, itse en ehkä olisi ilman kaavaa osannut laskoksia laittaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...