tiistai 8. marraskuuta 2016

Tuplasti lämpimämpi
Paukkupakkaset saavat minun puolestani tulla jo, olen nimittäin ainakin tumppujen osalta valmis! Päällepäin nämä näyttävät aivan tavallisilta kirjoneulelapasilta, joissa kaunis tähtikuvio. Vaan pinnanalla piilee pehmeä ja silkkinen salaisuus!


Nämä ovat nimittäin tuplatumput ja niissä on silkki-mohair vuori! Oi ihanuutta, ette arvaakkaan! Tiedätte kun teette perässä samanmoiset!


Jouduin hieman säätämään puikkojen kanssa, että sain tumpuista oikeankokoiset. Nämä on tehty 2,5 puikoilla ja tiukkaa onkin! Jätin kuvion sivuista muutaman silmukan pois, sillä mallissa sisus on tehty samanpaksuisesta langasta. Omani tein kuitenkin Debbie Blissin Angelista (silkki-mohair) kaksinkertaisena ja kolmosen puikoilla. Arvelin, että eivät täytä sisusta aivan yhtälailla kuin paksumpi lanka. Muokkasin myös ohjetta niin, että pomin silmukoita heti alkuun tarvittavan määrän, enkä ylimääräisiä, jotka kavennetaan heti pois, kuten ohje neuvoo.


Näiden kanssa kävi myös pieni kömmähdys. Innoissani neuloessani huomasin vasta aloittaessani toista peukaloa, että minulla on kaksi oikeankäden tumppua. Voi sitä harmituksen määrää! Tämä käynee varmaankin jokaiselle neulojalle joskus. Liikaa sukkia neuloneena ei aina muista, että kädet eivät ole samaa paria. Harmituksen haihdutukseen olisi pitänyt käyttää enemmän aikaa, sillä raivoissani tikuttaessani uudelleen kämmenosaa, tuli käsialasta hieman tiukempaa ja toinen tumppu on inhasen pienempi kuin ensimmäinen.Lanka: Sandnesgarn Smart, Cascade 220 ja Debbie Bliss Angel
Puikot:2,5 vuori 33 kommenttia:

 1. Moi! Tapasimme tänään Kädentaidot-messujen lavalla jännittävissä (hui!) merkeissä :) Ovatko nämä ne kaksinkertaiset lapaset mistä puhuit? Näyttää tosi hienoilta ja lämpimiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Juurikin nämä olivat ne lapaset!

   Poista
  2. Kävin vilkuilemassa blogiasi. Kivoja projekteja sinullakin (mm. miniryijy ja suomisukat) ja hyviä kuvia. En löytänyt kommenttiosuutta, laita ihmeessä päälle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...