sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sielua lämmittävä neule


Knitwear to warm the soul- on kerrassaan ihana neulekirja nimi. Ja siihen sitten loppuukin ihanuus tässä työssä. Aina ei tietysti voi onnistua ja toisinaan lanka ja malli eivät vain kohtaa. Ehkä tässä tuli siis virhearvio. Lanka on ihanan pehmeää ja mallista pidän, mutta kokonaisuus vain ei toimi.



Kirjasta valittu malli on siis Fireside. Suhteellisen simppeli raglan-hihainen paita, joka aloitetaan kauluksesta. Hassusti kauluksessa on koosta riippumatta sama määrä silmukoita, vain poimittavien silmukoiden määrät vaihtelevat. Tästä johtuen kaulus tuntuu hieman isolta, sillä muutoin tein kokoskaalan pienimmästä päästä olevan paidan. Kaulus ei tunnu asettuvan kauniisti paikalleen vaan sitä on yksinkertaisesti liikaa. 

Ohjeessa on taulukkoa sekä senttimäärille, että silmukkamäärille ja kirjoitetussa ohjeessa vain sanotaan katso kohta se ja se. Nykyään kun en enää tulostele ohjeita, vaana katson ne suoraa joltain mobiiliselta laitteelta, tuntuu tälläinen hyppiminen hankalalta. Vielä kun kokojakin oli monenmonta ja sai olla laskemassa että monesko numero nyt kuuluu minulle.



Lanka on saatu, enkä sellaista olisi ostanut itse värin tai koostumuksen puolesta. Mutta päätin neuloa näitä muhkeita keriä pois varastoista tilaa viemästä. Harjattu alpakka ei kyllä jatkossa varmaankaan löydä tietään minun lankakoreihini. Neuloessa tuntui, että karvaa menee suuhun kokoajan. Joustinneuleessa neulepinta menettelee, mutta suoralla osuudella tuntuu että lanka on nyppääntynyt jo kerällä tai vähäintään sitten neuloessa. Pinta ei ole luonnossa mielestäni mitenkään kaunis. Joten kirjoneuletta tai jotain pintaneuletta tästä varmasti kannattaa ennemmin tehdä. Lisäksi se on todella sähköistä, mitä nyt yhden päivän päälläpidon jälkeen voin sanoa. Mikä on ihmeellistä, sillä tekokuitua pitäisi tässä olla vain 4%. Lämpimänä piti kyllä, joten ajanee asiansa vaikka kotona pihahommissa.


Lanka: Harjattu alpakka 333g
Puikot: 4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...