keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Matkaaja

Neulojalla tulee olla erilaisia neuleita aina eri tilanteisiin. Tämä on ihan nimensä mukaan ollut matkaneule (Viajante tarkoittaa matkaajaa). Kesällä on käyty ainakin Seinäjoen maatalousnäyttelyssä, syksyllä päästiin Hyvinkäälle maanrakennusmessuille ja tietysti kaikki kauppamatkat ja muut pikkureissut. (Kyllä kauppamatkamme 50km on pikkureissu.) Jos en aja niin neulon.


Matkaneule saa olla simppeli, kerkiää keskustella ja tsiigailla maisemia samalla, ilman että ohjetta täytyy kokoajan vilkuilla. Tämän neuleen kohdalla kyllä muutamat kavennukset tai lisäykset saattoivat unohtua. En jaksanut silmukkamerkkejä käyttää, hidastavat vain turhaa tahtia niiden siirtely. No eihän sitä aina huomaa milloin menee kyseisen toimenpiteen tarvitsevan kohdan yli. Mutta eipä se tässä nyt kauheasti haittaa.


Malli on todella mielenkiintoinen. Se on suppilo, jota voi käyttää ponchomaisesti pujahtamalla sen sisälle tai kaksinkertaisena kolmiomaisena huivina. Ohuesta langasta neulottua se ei  ole tönkkö edes kaksinkertaisena ja laskeutuu hyvin.


Mallin mielenkiintoiseen ideaan loppuukin sitten ohjeen seuraaminen. Muutin lähes kaikkea hieman. Ensimmäiseksi alussa tulisi neuloa ainaoikein kolmiohuivi. No minusta se oli perin tyhmää. En ole suuri ainaoikein neuleen ystävä, joten neuloin nurjat nurin niin sain sileän pinnan. Lisäykset tehtiin langankierto silmukalle- neulo takareunastaan tyylillä, mutta minusta ne olivat liian reikäisiä ja neuloin lisäykset alemmasta rivistä (M1L ja M1R). Periaatteessahan tämä on sama, mutta ilman langankiertoa reikä on pienempi.


Posottelin sitten menemään ja noin pulivälissä ensimmäistä kerää päätin kokeilla neulettani. Ja oho sehän oli pieni. Vaikutelma oli eteläisen uskontokunnan naistenvaatetus ja siihen en nyt pyrkinyt. Purin sitten tekeleen ja lisäsin reippaasti silmukoita kolmiohuiviini ennen putken aloittamista. Vielä viimeinen säätö, jonka tein oli pitsireunus jossa olisi pitänyt neuloa ssk (eli nosta kaksi silmukkaa ja neulo yhteen). En nyt yhtään ymmärtänyt tätä kun minulla silmukat olivat suoraa neulo-kaksi yhteen tyyliin, joten päätin vain neuloa "normaalisti". Oliko vika jälleen luetunymmärtämisessä en sitten tiedä.


Lankana oli Wetterhofin Veera, joka on kyllä todella ohutta. Kivasti se neuloitui. Saa nähdä miten se kestää käyttöä. Alkuun olin ostamassa Wetterhoffin silkki-villalankaa mutta punaisen sävy oli tässä oikeampi minulle, niin valinta tuli tehtyä sen perusteella. Nyt on kokopunainenkin huivi valikoimassa.

Lanka: Wetterhoff Veera
Puikot: 3,5 

1 kommentti:

  1. play poker online free | ThTopbet 카지노사이트 카지노사이트 우리카지노 쿠폰 우리카지노 쿠폰 1190golden nugget tier match 2021 - Gold Casino

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...