maanantai 26. marraskuuta 2018

Kotitiikeri


Aloitettuani neulomisen uudelleen, olisiko seitsemisen vuotta sitten, hamstrasin paljon lankoja ja kirjoja ihan vain silkasta innosta. Aina ei ollut aivan käsitystä mitä langasta tekisi, mihin se sopisi tai paljonko sitä edes tarvittaisiin. Tämänkin langan ostin ihan vain eläessäni violettia kautta, koska se vain näytti niin kivalta (vyyhdillä voisin vielä lisätä). Pallona se ei sitten aivan miellyttänyt minua ja lopullinen neulepinta yksinäänkään ei ole ihan sitä minulle ominta. Varastojani pienentääkseni neuloin kuitenkin sukat jos toiset tästä langasta.


Mallin kohdalla päästääkin sitten siihen extempero ostokseen eli Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjaan. Nappasin sen 7 eurolla alennusmyynnistä Oulunreissulla. Ja tämä on kyllä ollut kerrassaan mainio ostos. Ohjeista olen tehnyt jo useamman sukan ja ensimmäiset sormikkaanikin tein tämän kirjan perusteella. Todella hyviä perus ohjeita, joissa muokkaamisvaraa kun taitoa karttuu. Lämpimästi voin suositella, mikäli kohdalle kävelee. 


Tämänkertainen ohje on Kotitiikeri. Perussukka, jossa juju on varren käänne, nilkkoja tuplalämmittämään. Käänteet menivät minulta väärinpäin kun aivoni eivät nyrjähtäneet oikein silmukoiden poimimista varten, mutta tuo nyt ei haitanne. Ompelin myös napit kiinni napinläpiin, sillä koen että eivät muutoin välttämättä pysy kiinni ja eipä minulla ole tarvetta niitä aukoakkaan. Ja jotenkin ihmeellä lanka neuloitui ihan kohtalaiseksi pinnaksi.Ohje: Kotitiikeri - Jenni Österman
Lanka: Nalle? käsinvärjätty
Puikot: 2,5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...