keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kapioita vähän myöhässä

Kapioiden mattopuoli oli hyvässä järjestyksessä jo ennen häitä, mutta liinavaatepuoli repsotti pahasti. Olen aina ihaillut mummoni ja äitini kutomia lumihiutale-liinoja. Kudonnan saralla ruusukas-kuviolla tehty matto on suurin saavutukseni tähänmennessä. Matonkudetta ohuempaa en ole aiemmin edes koittanut. Itse ajattelin ensin kokeilla jotain simppeliä kudosta, mutta äidistä se olisi aivan turhaa... Joten fiksua tai ei, tästä lähtee lumihiutale.


Puolipellavaiset loimilangat tilattiin Kauhavan kangas-aitasta (nykyään menevät nimellä Lankava) heidän ohjeensa mukaan. Kudontalangat pitäisi löytyä omasta takaa. Luomapuut ovat mummoni vanhat, kovasti natisivat liitoksissaan, mutta hyvin kestivät.


Pyöritys vei aikaa reilut parituntia. Loimella on uhmakkaasti pituutta 10 metriä ja 47cm levyiseen loimeen tulee huikeat 565 lankaa.


Lankojen menekki oli laskettu aika nappiin ja lopulta meillä oli hieno letti valmiina puihinvetoa varten, mutta se onkin sitten ihan toisen illan juttu. Fiilis lopussa oli perin väsynyt mutta onnellinen, eipähän tarvitse hetkeen luoda uutta lointa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...