maanantai 10. elokuuta 2015

Salaisuus

Kesällä on tullut tehtyä lyhyitä kotiseutukierroksia, erityisesti pienille kirppareille. (Mahtuvat paikalliset rompepäivätkin tähän listaa). Aina sitä meinaa jotain matkaan tarttua, vaikka kuinka yrittäisi olla tavaraa keräämättä. Tosin kirppiskierroksia on tehty jo pitkään; tietää tarttua heti kiinni kiinnostaviin tavaroihin, niin ei jää harmittamaan myöhemmin. Usein aika ainutkertaisia tavaroita ovat, ehkä huudosta tai torista voit toivoa myöhemmin löytäväsi. Paino sanalla EHKÄ.


Tälläkertaa kirppikseltä löytyi pirtsakka kangas, sekä nahkapaloja kassillinen parilla eurolla. Niin ja tämä ihana laatikko täynnä vanhoja käsityötarvikkeita. Hetken aikaa emmin 15e hinta tuntui kalliilta. No aiemmin en ole tuollaista laatikkoa nähnyt ja ajattelin että harmitus astuu kuvaan jos en nyt ota.


Jonkun mummun varastoja tämäkin lienee. Pöytään oli muutenkin kannettu vanhemmanpuoleista käsityötarviketta. Tunkkainen ullakkoharju kertoi että jo hetken olivat viileän kosteessa seisset. Kuosi on outo käsityölaatikkoon; kaloja? Olisiko alunperin ollut joku kalapakki, mutta toisaalta eihän tälläistä kukaan vesille vie, pahvi kastuu ja hapertuu. Päälle on liimattu pieni tapetinpala, joten ei tainnut kuosi edellistäkään omistajaa innostaa. Ehkäpä päällystä rasian uudelleen jollain nätimmällä kankaalla.


 Tavaraa on selkeästi usealta vuosikymmeneltä, esim Inkan nauhat varmasti vielä aivan käyttökelposta tavaraa, samoin nepparit ja napit. Sitten on ihania vintage juttuja; vanhaa neulasarjaa, puisia lankarullia, hattuneulat ja saksankieliset ristipistomallit . Yksi lanka oli käärittynä sanomalehden palaan. Sieltä löytyi tunnistamaton ruotsinkielinen lehdenpala vuodelta 1927. Eli ainakin jokin osa laatikon sisällöstä on lähes 90 vuotta vanhaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...