sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Neule syksyyn

Tämän piti olla neuletakki syksyyn, silloin kun on vielä kohtalaisen lämmintä ja puitu vilja tuoksuu. Noh vähän myöhästyin. Ei se mitään, ensivuonna on taas uusi syksy.


Malli on Blue Sand Cardigan (ravelrysta maksullinen ohje) ja raglanmalli. Ohjeessa on kaksi eri vaihtoehtoa yläosan lisäyksille ja se on todella hyvin kirjoitettu. Neulominen on vaivatonta ja sujuu nopsakkaan. Melkein jatkuvasti on jotain tekemistä, joten tylsistymään ei pääse.  Lopussa ei ole turhia saumoja, vain taskujen sivut on lopuksi ommeltavana (Tykkään!!).


Seuraavaksi varoituksen sana. Tämä on suunniteltu ilmeisesti hyvin pitkille ihmisille. Vaikka neuletiheyteni täsmäsi täydellisesti, havahduin taskuja aloittaessani siihen, että käteni eivät meinaa yltää taskuihin. Neule usein vielä venähtää pingotuksessa, joten puretaan helma. Tein siis suurimman neuleosuuden kahteen kertaan, uudelleen pienemmillä puikoilla ja hieman lyhempänä.


Niin ärsyttävää kuin uudelleen neulominen onkin, se kannatti. Pingotuksen jälkeen taskut todellakin vielä hieman valahtivat mutta muutoin takki on aikalailla oikean pituinen. Hihat ovat juuri eikä melkein. Ainut mikä hieman jäi vaivaamaan on tuo kauluksen levennys, joka tipahti hieman liian alas.Lankana on Dropsin CottonMerino. Kivaa neulottavaa, tasainen pinta ja kestää purkamistakin!! Sitä jäi vielä ainakin pipon verran ja varmaan vielä jotain muutakin saadaan jämistä kasattua. Värit kopioin eräältä ravelryn käyttäjältä, olen niin huono yhdistelemään värejä.


Lanka: Drops Cotton Merino
Puikot:3,5-4
Miltä nyt tuntuu? Lämpimämpää täytyy vielä tehdä

1 kommentti:

  1. Voi hitsit, miten sievä takki. Kannatti purkaa ja tehdä uudelleen, näyttää meinaan hyvältä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...