sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Koho


Lanka loppui ikävästi kesken tästä kevätpaidasta. Viimeinen kerä onneksi saapui perjantaina postissa. Lauantaina tikutin television edessä hihaa menemään ja sain kuin sainkin paidan valmiiksi. Sunnuntai olikin kerrassaan mahtava päivä ottaa kuvia. Seikkailimme mökille katsastamaan miten talvesta on siellä selvitty. Reitin varrella on vanha mylly, jossa poikkesimme nappaamaan kuvia neuleesta. Miljöö oli ilmeisesti kuvaajan mielestä kiinnostavampi kuin villapaita, mutta näkyy se sentään hieman muutamassa kuvassa.


Ohje on Veera Välimäen Float. Tyylikkään yksinkertainen. Paita aloitetaan super-pitkän (lähes 50cm!) kauluksen neulomisella. Sitten jatketaan yläosaan lisäämällä silmukoita. Tämän jälkeen erotellaan hihat ja helma. Simppeliä oikean posottelua pyöröpuikoilla. Juju on, että neule on tarkotettu käytettäväksi "väärinpäin" nurjapuoli päällä, vaikka neulominen siis tapahtuu oikeilla silmukoilla. Reunat saavat rullata vapaana.


Raidat, jotka eivät siis päässeet kuvaan asti, ovat lähikuvassakin todella hyvännäköisiä. Nurja puoli on mukavaa vaihtelua sileälle neulepinnalle. Rullautuvien reunojen vuoksi neulottavaa on hieman enemmän, mutta se kannattaa. Seurasin ohjetta ilman suurempia modailuja. Helman jätin tarkoituksella hieman lyhyemmäksi, sillä en halunnut ihan tunika mittaista.


Lanka on aivan super pehmeää ja ihanaa neulottavaa Grundl Hot Socks Pearl:ia, joka on siis75% villaa (merino superwash), 20% polyamidia  ja loput 5% kashmiria. Niin pumpulista tämä on, että jo hieman pelkään kuinka nopeasti tämä nyppääntyy käytössä. Harmaata meni 7 kerää ja petrolia kaksi, molempia jäi hieman jäljellekkin. Hieman miinusta lanka saa jatkoista. Lähes puolissa keristä oli joko aivan selkeä solmu tai villatuppoinen jatkokohta,  josta lanka oli pakko poikkaista ja jatkaa.


Malli:Veera Välimäki Float
Lanka: Grundl Hot Socks Pearl harmaa 02 ja petroli 04
Puikot: 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...