torstai 12. huhtikuuta 2018

Briochen pauloihin


Brioche on ollut suurta huutoa parisen vuotta neulemaailmassa. Vasta nyt antauduin mukaan tähän hullutukseen. Sopivaksi aloitusprojektiksi katsoin Soilen Krysanteemi-kämmekkäät. Tituleerataanko häntä vaikka suomen brioche-kuningattareksi?Hyvinkirjoitetun ja selkeän ohjeen mukaan oli helppo lähteä uuden opetteluun. Paitsi että, huomasin neuloneeni aiemmin briochea yksivärisissä vauvantossuissa. En vain tuolloin ollut ymmärätänyt mitä olin tekemässä. Enkä nyt oikein ymmärrä miten yksivärinen brioche on järkevää. Mutta no, takaisin kämmekkäisiin. Näistä voi hyvin taitamaton aloitella. Tulee perusteet tutuiksi ja kavennuksia ja lisäyksiä on riittävä määrä kuitenkaan lannistamatta neulojaa.Kaikki ne kavennukset eivät ehkä ihan täysin niinkuinpitää ole, mutta enpä jaksa vaivata yksityiskohdilla. Pari pahinta virhettä purin (lähinnä lisäyksiä meni mönkään) mutta, onhan se niin kurjaa touhua, että ihan kaikkia en jaksanut korjata.

Lankoina on varastoissa heilunut violetti Vuorelman Satakieli (valitettavasti jo lopetettu ihana lanka) sekä viimesyksyinen punasipulinkuorella värjätty tuntematon villalanka (pohjaväri muistaakseni harmaa). Olen ihan myyty tuohon punasipulin kuoresta tulevaan vihreään väriin. Sen mieletön loiste ei todellakaan välity näistä kuvista! Lisäksi näiden värien liitto on jotenkin kertakaikkisen upea. Varmasti jatkossa nähdään lisää neuleita tälläisellä värikombolla.


Seuraavaksi seuraa se antautuminen. Nimittäin eihän tuosta briochen heittämästä koukusta niinvain irrottauduta. Lähes heti perään pistin puikoille soilen toisenkin brioche ohjeen, nimittäin Lumimarja-huivi! Tämä on mieletön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...