lauantai 29. syyskuuta 2018

Elämän tärkein mekko


Esittelyssä nyt suurimmaksi osaksi siskoni tekemä käsityö. Minun osani oli avustaa suunittelussa ja muussa ohjeen modailussa, sekä ommella alusmekko.

Omiin häihini aikoinaan neuloin kokopitkän hunnun, joten siskolle ei varmaan jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin toteuttaa koko mekko minun peittoamiseksi. Pieni leikkimielinen sisaruskilpailu jatkuu näin vanhemmallakin iällä siis ;) Siskon ajatuksia projektista voitte käydä kurkkaamassa Meillä Kotona blogiyhteisöstä, joka teki pienen haastattelun Evelle.


Lankavalinnassa olin ehdottomasti sitä mieltä, että näin arvokas vaate vaatii myös arvokkaat materiaalit. Pelkkä puuvilla (vaikka merseroidussa kiiltoa onkin) ei tuntunut riittävän juhlavalta. Kahden langan yhdistäminen antoi uusia mahdollisuuksia. Silkk,i näinkin merkittävän mekon kuin hääpuvun tekemiseen, tuntuu heti oikealta valinnalta. Silkin kaveriksi ehdotin ensin mummulta jääneitä valkoisia pellavalankoja, ikuinen nostalgikko kun olen. Mutta ne olivat liian luonnonvalkoisia, morsian itse kun halusi valkoista.  Joten lopulta päädyimme ostamaan pellavalangan silkin kaveriksi. Täysin valkoinen ei tästäkään kombosta tullut, mutta sanotaan että vähemmän luonnonvalkoinen. Virkkauspinnasta tuli mielestäni todella kaunis. Kiiltävä, ryhdikäs, mutta samalla kevyt. Teksisi mieleni jokin vaatekappale tästä yhdistelmästä tehdä itsellenikin.Kun mekkoa oli saatu kunnolla aluille lähdimme kangaskauppaan etsimään sopivaa aluskangasta. Lopulta valinta osui kerman/kultaisen vihateiseen morsiussatiiniin. Alusmekon ompeleminen oli hyvin hermoja raastavaa. Vielä kun sopivaa kaavaa ei tuntunut löytyvän mistään ja jouduin muokkailemaan kaavaa aika rankasti, stressitasot olivat välistä aika korkealla. Olihan kyseessä toiselle todella tärkeä mekko. Kevään ja kesän aikana tästä tehtii monta sovitusta ja korjausta. Onneksi sentään tämä oli vain alusmekko ja päälle tuli koko-shown varastava pitsi! En varmastikkaan olisi lähtenyt työhön, jos kyseessä olisi ollut pelkästään täysin ommeltu mekko. Niin vahvaksi ompelijaksi en itseäni tunne.


Hameen helmaan kätkin jotain sinistä. Helman käännöksen tein nimittäin sinisellä alavaralla. Muutoin mitään ihmeellisyyksiä ei mekkoon kätkeydy. Ompelus valmistui viikko ennen häitä ja kyllä sitä hääpäivänä pisteltiin muutama ommel vielä käsin. Oman hamoseni ompelin muutamassa päivässä mekon valmistumisen jälkeen. Jakkuun ei innostusta enää riittänyt. Mutta onneksi päivä oli lämmin.


Vaikka molemmat tiesimme että mekko on ihan mielettömän upea, emme ihan tälläistä some-hehkutusta odottaneet! Naamakirjan virkkausryhmän hehkutuksesta seurasi haastattelupyyntö ja siitä vielä esittelypyyntö. Joten jos haluat even kauniin hääpuvun voit katsastaa livenä Lahden Kätevä ja Tekevä 2018 - messuilla marraskuun alussa 3-4.11. Paikanpäältä voinet bongata even ja allekirjoittanutkin varmasti pyörähtää messuilla tänävuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...