lauantai 22. joulukuuta 2018

Ei pöllömpi


En nyt oikeasti tarvitse jäätävän kokoista pöllöhuivia. Mutta koska voin niin tein sen. Tämän koossa ei ole mitään järkeä. Siipien kärkiväliksi tuli peräti 2,4m! Sen saa sitten kiedottua ja kiedottua ja vielä kerran kiedottua kaulan ympäri. Eipähän tule kylmä hei!


Malli on Tiny Owl Knitsin Hedwig.Ilmeisesti sillä on jotain tekemistä Harry Potterin kanssa, mutta uskokaa tai älkään olen onnistunut täysin välttämään tämän supersuositun maailman ja olen täysin tietämätön sen sisällöstä. Tiny owl knits on tunnetuin varmaan Beekeepers quiltista (joka minulla on muuten edelleen kesken!) mutta jos erikoisemmat satumaiset neulomukset kiinnostavat, kannattaa ohjeistoa silmäillä.
Langat valikoituivat varastoista. Valkoinen sekoitus 100% alpakkaa ja wanhaa villalankaa, olikohan merkki apila? Harmaat osiot ovat jäänsinistä silkki-mohairia 2x + novitan ohutta sukkalankaa. Pinta on hyvin pörröinen ja pehmeä. Tavoittelin tuntupöllömäistä fiilistä ja mielestäni onnistuin siinä hyvin.Huivi neulotaan alareunasta ylöspäin, lisäillen silmukoita sivussa. Neulomiseen kuuluu siis kirjoneuletta nurjalla ja intarsiaakin ohjeen edetessä. Sulat neuvottiin neulomaan erikseen, mutta sillä vihaan neuleen ompelua, poimin silmukat reunasta ja neuloin sulat suorilta kiinni. Lopuksi höyhenten väliin tehtiin tupsut ja silmät sekä nenä tehtiin jäljentämällä silmukoita.


Lanka: sekalaiset varastonjämät
Puikot: 4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...