perjantai 11. tammikuuta 2019

Huurteessa
Tästä piti tulla vuoden viimeinen blogipostaus, mutta se muuttuikin ensimmäiseksi. Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille! Itse neule valmistui jo kesällä, mutta olin mielessäni päättänyt, että kuvat siitä tulee ottaa jäisellä lammella. Siksi huurteinen lumimarja huivini esitellään vasta nyt.


Ohje on ilmestynyt ET-käsityöt lehdessä vuoden 2017 loppupuolella. Ihastuin malliin päätä pahkaa huivin suunnitelleen Soilen (NeulovaNarttu) blogissa, sen ensimmäistä kertaa nähdessäni. Niimpä lehti tuli hankittua varastoon oikeaa aikaa odottelemaan. 


Keväällä otin puikot ja pari lankaa tursuilevasta mohair-sekoite laatikosta (näitä on nyt kertynyt jostain syystä ihan älyttömästi, odottelehan vain postausta lankainventaariosta). Tässä tummansininen on Dropsin Vivaldia ja vaalensininen Dropsin Brushed alpaca silk. Sininen näyttää muutoinkin tekevän tuloaan lankavarastoon ja puikoille.


Neulominen oli yllättävän helppoa. Vaikka alkutilanne voi hieman kauhistuttavalta näyttääkkin. Kaavio toistuu ja siihen oppii nopeasti. Alussa muutama kämmi tuli tehtyä, mutta olivat tyylillisesti niin pieniä että jätin purkamatta. Siihen olisi varmasti mennyt hermokin mohairin kanssa. Väitän ettei virheitä huomaa ihan helpolla.Pipon tekaisin Vivaldista ja tummansinisestä ohuesta sukkalangasta. Se on ihan yksinkertainen brioche-neulepintainen pipo, ei kommervenkkejä. Mallina on toiminut Pyeongchang Olympialaisissa ruotsin maajoukkueella nähdyt pipot. En saanut tiirattua kuvista onko se 1n 1o neulosta vai jotain muuta. Päädyin tekemään yksiväristä briochea ihan vain huvinvuoksi, kyllä se neulepinta on tässäkin ihan erilainen ja ehkä miellyttämämmän näköinen. Ajattelin vielä neuloa sormikkaat setin jatkoksi kunhan pääsen selvyyteen mallista.Ohje: Lumimarja - Soile
Lanka: Drops Vivaldi - Drops Brusched AlpacaSilk
Puikot: 4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...