keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lankavaraston inventaario isku

Blogin puolella on pidellyt hieman taukoa. Ensin oli kiire joulun valmisteluiden kanssa, sitten vietettiin kiireetöntä joulua eikä tullut edes mieleeni mennä koneelle kirjoittelemaan. No joulun jälkeen menin sitten ja sairastuin harmillisesti viikko hukkaan siinä touhussa. No nyt jatketaan. Tämän kirjoituksen piti lopettaa blogivuoteni, mutta aloitetaanpa sillä sittenkin uusi.

Muutamissa blogeissa on ollut vuosittaisia lankavaraston tarkastelu kirjoituksia. Innostuin itsekkin tekemään inventaarion omissa langoissani ja hieman jopa järkytyin langan määrästä. Kaiken kaikkiaan sitä löytyy siis yli 17kg. Ei pahimmasta päästä, mutta itselleni aivan liikaa. Lajittelin langat kahdeksaan eri kategoriaan ja tältä se nyt näyttää numeroina ja kuvina.


Seiskaveikasta tulee ihan perus sukkia, kunhan ehätän. Alpakkalangoissa on langat paria villatakkia ja huivia varten (ainakin...). Puuvillalankaa on yllättävän paljon, se kun ei ole lempparini. Toki pienempi määrä painaa enemmän kuin villainen vastine ja kotoa tuotu ikivanha novitan puuvilla-pellava on varmaankin lähes puolet tästä määrästä. Nallen korkean määrän selittää osaksi nuo (apua kohta 15v hillotut!) valkoiset nallet, joista piti tulla aikoinaan suuressa käsityölehdessä ollut mekkotunika. Ohut villalanka sisältää pääosin fingering vahvuisia sukkalankoja. Jämiäkin on mieletön määrä, lähes koko laatikollinen. Siitäkin saa monet sukat jos olisi aikaa neuloa.


Tähän en ole laskenut lankoja, jotka ovat kiinni keskeneräisissä töissä tai saivat passituksen kirpputorille. En myöskään vanhempien luona noin seitsemässä muovilaatikollisessa majailevia lankoja, jotka ovat yhteisessä käytössä äitini ja siskoni kanssa. Tähän jos lisää vielä kankaat ja kudontatarvikkeet niin ollaan kyllä ihan älyttömissä määrissä materiaa. Toisaalta näistä on tulossa käyttötuotteita, joten ei syytetä liiasta materialismista. Aika tavaran nauttii.


Mistä niitä sitten oikein kertyy nurkkiin. No, aina tulee uutuuslankoja joita on vain pakko saada. Tarjoukset ovat itselleni paha kompastuskivi. Tilaan lankoja johonkin projektiin ja kappas tuossa on tarjouksessa xx, no otetaampa jos siitä vaikka joskus teksisi jotain. Nallea olen hamstrannut myös koska värikartta vaihtuu lähes vuosittain ja sitten jää harmittamaan, jos kiva väri ei tulekkaan uudelleen. Lisäksi ostan lankoja projektiin joka sitten saattaa jäädä aloittamatta ja ei ehkä myöhemmin tunnukkaan enää omalta.


Tavoitteena tietysti seuraavalle vuodelle on vähentää tuota lankamäärää. Olisi optimia jos se mahtuisi seitsemään pahviseen laatikkoon, mutta taitaa olla toiveajattelua. Erityisesti kun jonossa näyttää olevan vain neuleita joihin tulee ostaa uudet langat.

 • Kokonaismäärän vähentäminen 12kg (10kg olisi hienoa, mutta tuskin mahdollista)
 • Seiskaveikkojen puolittaminen
 • Puuvillat ja Jämät pitää myös saada alle 2 kg

Mikä mahtaa olla sopiva lankavaraston määrä? Paljonko muilta löytyy lankaa, vertailua olisi kiva tehdä.
4 kommenttia:

 1. Kyllähän niitä on monenmoisia lankavarastoja ihmisillä. Kaikki on niin suhteellista...:)

  Itselleni oli viime vuonna 4 kg aivan liikaa ja sainkin osallistumalla lankalaihikseen, pienennettyä varastoani puolella. Nyt olisi hurjat suunnitelmat käynnissä, tarkoitus olisi päästä täysin eroon kaikista vanhoista langoista. Olisi ihanaa, jos lankakopastani löytyisi vain muutaman projektin langat, eikä 15 vuoden erinäiset sekametelit.. Katsotaan kuinka käy :)

  Tsemppiä langankulutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhteellistapa hyvinkin =)

   Katsotaan miten tuo lankalaihis toimii minun kohdallani. Tarkoitus olisi päästä loppujen lopuksi tuohon projektiin pariin mutta hiljaa täytyy aloittaa.

   Poista
 2. Vuoden 2015 alussa lankaa oli noin 52,5 kiloa ja vuoden 2016 alussa 39,3 kiloa. Tänävuonna tavoite olisi alle 35 kiloa, mielellään "vain" 30 kiloa! Joten suhteellisen vähän sitä sinulla on! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienon laihiksen vietit 2015 vuonna! Sama tahti kun jatkuu tänäkin vuonna niin 30kg on ihan realistinen =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...