keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Talvinen vaunupeitto

Kirjoneuleen harjoitteluni jatkuivat vaunupeiton merkeissä. Innostuksen sain Missä neuloimme kerran blogista.Tämä malli oli ollut jo pitkään Ravelryssa suosikeissani, mutta fingering paksuisesta langasta peiton tikuttaminen ei tuntunut oikein innostavalta. Neulisti kuitenkin muistutti että taipuuhan se ohje paksummallekkin langalle. 


Käytin varastoista pois siniharmaan Sandnesgarn Smartin, jota olin saanut ylimääräisenä vuosia sitten tilatessani lankoja villapaitaan. Kaupan täti ei ollut huomannut katsoa värierää keristä (vai olisiko ollut harjoittelija?) ja osa olikin sitten täysin eri sävyä! Kauppias lähetti lisää lankaa ja sain pitää "väärän sävyiset" jotka nyt siis sanelivat sen kuinka iso peitosta tuli. Yksi kerä lisää ei olisi ollut pahitteeksi tai vaihtoehtoisesti olisin voinut jättää reunan joustinneuleen pois tai vaihtaa sen valkoiseksi.Valkoinen Karisma on puolestaan purettu siskoni neulomasta takista, joka ei sitten vastannutkaan odotuksia.

Mallia muokkasin niin että jätin valkopohjaisen kirjoneulereunuksen pois. Mielestäni se ei ollut kovin edustava, kuvio näytti joltain aivan muulta kuin lumihiutaleelta... Toistin tummapohjaisia lumihiutaleita niin pitkään kuin lankaa riitti, yhden kuviokerran jälkeen soveltelin hieman itse kuvioita reunaan.


Peitto tehdään siis pyöröpuikoilla ja leikataan lopuksi auki. Äärimmäisen kätevää, ei tarvitse tuskastella nurjanpuolen kierrosten kanssa. Neuleen aukileikkaaminenkaan ei ollut niin hirveää kuin se ensin kuulostaa. Toistaalta olin katsonut niin monta videota ja blogipostausta että luotin siihen että homma toimii. Ylä ja alareunaankin kuuluisi joustinneule, mutta minulta loppui siis lanka ja tein pelkät I-cord reunukset. 

Suunnittelija Pinnegurulta löytyy paljon erilaisia kirjoneulemalleja. Vaunupeittojakin on kesäisemmissä kuoseissa jos innostus iskee näin kevättä kohti mennessä. Itse haaveilin jo aloittavani seuraavaksi ruusupeiton, mutta näistä edellisistäkin tulee varmaan hankkiutua ensin eroon tai muutoin saada ne käyttöön.
 
Malli: Baby Blanket Snowflakes
Lanka: Drops Karisma ja Sandnesgarn Smart
Puikot:3,5 ja 4

5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...