tiistai 9. helmikuuta 2016

VäriongelmiaTuossahan nuo langat ovat niin kauniina pinona, värien harmoniaa, sävysävyyn. Mikä voi mennä pieleen? No kaikki! Aloittelin siis ihanaa Wiola-takkia. Kävin Tampereelta hakemassa ison kasan lankaa ja innolla neuloin kunnes totesin että hei, Ei toimi!


Onneksi tajusin kuitenkin tehdä mallitilkun ensimmäiseksi (vastoin yleisiä käytäntöjäni). Tuostahan ihan suoraan näkee, että aivan liian vaalean värin olen valinnut kaveriksi vihreälle. Yläosaan kaavailtu pohjaväri toimii paljon paremmin. Ei auta kuin lähteä kauppaan uudelleen. Onneksi lähemmästä taitopisteen myymälästä löytyi yhtä sävyä tummempi lanka. Nyt olisi sitten varastossa ylimääräistä vaaleanruskeaa, se siitä lankalaihiksesta...


Uuden kerän haettuani alaosa alkaa näyttää juuri oikealta. Mutta mutta, miten käy tuon yläosan vaaleanpunaisen kanssa, väri ei ehkä sovikkaan... Joutuuko tässä taas uudelleen lankaostoksille.Värien parittaminen on kyllä yksi suurimmista ongelmistani.


Valitsin työhön Pirkanmaan kotityön Pirkka-langan, jossa on todella laaja värikartta ja aivan ihania sävyjä. Silti sopivien sävyjen löytäminen tuntuu vaikealta. Kaupassa lanka näytti aivan eri sävyiseltä kuin kotona. Toki valaistuksella on ihan älytön vaikutus väreihin. Lankakaupoissa pitäisi olla samanlainen valaistuksen vaikutuksen kokeilupöytä kuin esim. maalikaupoista löytyy. Tiedättehän mitä tarkoitan! Erityisen ihastunut väreistä olen tuohon turkoosiin, täytynee ostaa sitä ohuempana värinä ja neuloa takkiin sopiva huivin kunhan ennättää.

Pirkka langat värjärään ja vyötetään Suomessa, mutta ilmeisesti villa ja sen kehräys tapahtuu jossain muualla EU:a alueella. Tieto oli hyvin piilotettu ja jouduin hieman kyselemään sen perään. Vyyhdissä ei ollut mitään merkintää ja kotisivuillakin se oli monen mutkan takana. Mukavaa lankaa siitä huolimatta. 100% villaa, neulontatuntuma on pehmeä. Ja ainakin pieniosa työstä tehdään Suomessa!

Neulomisen lomassa sain inspiraatiota huivin lisäksi pipoon, johon olisi jo tupsukin valmiina. Ja nahkapaloista löytyy ihanasti väreihin sopivaa nahkaa, jos niistä vaikka rukkaset saisi aikaiseksi? Jatketaanpa neulomista ja tuumaillaan tuota vaaleanpunaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...