tiistai 1. maaliskuuta 2016

Minttukaakaota vaahtokarkeilla


Kaikkien väriongelmien jälkeen on Wiola valmis. Ja se on ihana, valtavan ihana. En muista koska olisin viimeksi ollut näin innostunut pitkästä projektista. Usein into lopuu kesken ennen valmistumista ja lopputulos on blaah.  Melkein tekisi mieli toinen tehdä hieman ohuemmasta langasta, niin innoissani olen.

Loppujen lopuksi väriongelmatkin ratkesivat ihan oikeinpäin. Myönnettäköön että kokeilin myös toista vaaleanpunaisen sävyä. Mutta viimeistään se varmisti päätökseni siitä, että nykyinen vaaleanpunainen oli oikea valinta.


Tämä on neulottu "perinteisesti" alhaalta ylöspäin. Ihan tuntui oudolta tavalta tehdä villapaitaa kun viimeaikoina olen tehnyt neuleita enemmän ylhäältä alaspäin. Steekkaus (neuleen aukileikkaus) jännitti nyt hieman, sillä en ole aivan varma tuliko kolmen värin rivillä kaikki langat sidottua. Onneksi nappilistakin vielä tukee hieman tuota reunusta ja samettinauhoja ommellessakin yritin vielä kursia lankoja kasaan.

Kaarrokkeen kavennusten kanssa soveltelin omiani, sillä mystisesti silmukoita oli huomattavasti enemmän kuin mitä niitä piti olla hihojen yhdistämisen jälkeen. Vaikka aivan varmasti niitä oli oikeat määrät ennen sitä. No hyvä tuli näinkin.


Nappien kanssa tyydyin siihen mitä lähimmästä lankakaupasta löytyi. Olisivat ne ehkä paremmatkin voineet olla mutta kun ei jaksa lähteä edemmäs kalaan niin tyydytään näihin.Vihreää samettinauhaa olisi pitänyt ostaa enemmän, niin että kaula-aukon reunuksen olisi voinut myös reunustaa sillä. Keksin tämän sitten vasta kotona.


Kirjonnastakin (joka siis heikko alueeni) tuli ihan mukiinmenevä. Eilen käytin takkia ensimmäisen kerran kaupungilla ja sain heti kehuja! Kyllä lämmitti mieltä! Ongelma jonka havaitsin käytössä on nappien aukeminen. Pienensin napinläpiä jo tekovaiheessa mutta ne tuntuvat edelleen löysiltä. Pitänee siis ommella niitä hieman supumpaan. Vai löytyykö keneltäkään hyviä korjausehdotuksia ongelmaan?


Malli: Wiolakofta
Lanka: Pirkanmaan kotityön paksu Pirkka lanka
Puikot:3, 3,5
Miltä nyt tuntuu? Onnistui yli odotusten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...