maanantai 11. heinäkuuta 2016

Puutarhanportti


Kirjoneuleharjoitukset jatkuvat jälleen. Ohutta lankaa ja pienet puikot. Nyt kokeilin 2,25 puikoilla ja jäljestä tulikin kohtalaisen hyvää (lue tasaista). Mutta samalla sukista tuli aika tiukat. Silmukoita on jalkaterässä 68 mutta kastelun ja venytyksen jälkeenkin hieman ahdistaa.


Ohje on englanninkielisestä ilmaisesta nettineulelehdestä Knittystä. Pidin sen skottiruutukuviosta, mutta voi pojat kun se oli hankala muistaa ulkoa. Ensimmäinen sukka oli aika taistelua ohjetta jatkuvasti vilkuillen ja virheitä korjaten. Vasta toisen sukan nilkan jälkeen (nämä siis neulotaan varpaista varteen) homma rupesi luistamaan. Omituista, sillä sama kuvio toistuu jatkuvasti, eikä se edes ole kovinkaan vaikea. Suunnittelijakin puhuu ohjeen alussa kuinka se on helppo muistaa. No, joku kuviossa nyt ei mennyt oman logiikkani mukaan. 

Erityisen kiva yksityiskohta mallissa on kierroksen vaihtumiskohdassa kulkeva sauma, joka saadaan aikaan nostamalla alemmankierroksen silmukoita ja neulomalla yhteen kerroksen ensimmäisen silmukan kanssa. Täytyy muistaa tämä seuraavissa sukissa, joissa kirjoneuleen kuvio ei jatku nätisti kerroksenvaihtokohdassa.

Lankoina on Pirkanmaan Kotityön RoosaNauha sukkalanka värissä 55, eli oikein pinkki. Sen pariksi halusin kunnon kirkkaansinisen. Tähän löytyi Handun Perussukkalanka, värikoodia ei ollut vyötteessä. Molemmat oikein mukavia neulottavia, erityisesti Handun lanka tuntui kuohkealta ohuudestaan huolimatta.


Lanka: Handun perussukkalanka ja RoosaNauha sukkalanka
Puikot: 2,25Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...