sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Tä-Dä Dä Dä Batman!!!


Vietettiimpä eilen tärkeitä synttäreitä! Kummipojan 3-v syntymäpäivälahjaksi valmistin Batman-kylpyviitan. Korviini oli kantautunut tarina, kuinka poika aina saunan jälkeen ihaili isänsä Batman merkein koristeltua kylpytakkia. Kätevä kummitätihän tekee moisen pojallekkin.


Lapsen kylpyviittaan menee yksi kylpypyyhe ja yksi käsipyyhe. Ja ette usko kuinka oli keltaisen setin metsästäminen vaikeaa. Kävin useammassa kaupassa, mutta ei. Harmaan/tumman sävyjä ja kaikkia muita värejä kyllä löytyi. Mutta en halunnut lapselle tehdä kylpyviittaa niin tummaan pohjaa, vaikka oikea Batmanhan on musta. Keltainen setti löytyi vihdoin Finlaysonin verkkokaupasta (ja vielä alesta!). Tätä väriä ei myyty kaikissa kivijalkaliikkeissä, mutta onneksi sen sai tilattu lähimpään myymälään ilman lisäkuluja.


Viitta alkoi rakentua niin, että keskelle pyyhettä saksittiin aukko hupulle ja etuhalkio. Käsipyyhkeestä leikkasin hieman pituutta pois ja sommittelin hupun hieman laskostaen. Kanttasin alareunat ja pääntien kiiltävästä kankaasta leikatuilla suikaleilla. Samasta kankaata tein nyörit ja batman-logot, sekä eteen että taakse. Kyllä nyt kelpaa saunoa! Tai  juoda saunanjälkeen virvokkeita viitta päällä...


Mikäli suunnittelet kylpyviitan tekemistä vanhoista tai uusista pyyhkeistä. Suosittelen ommeltavilta reunoilta pyyhkeen kanttien poisleikkaamista. Ei meinannut koneeni ommella moisia paksuuksia, kun en alussa jo tajunnut niitä poistaa. Synttärisankari innostui eniten Traktorikirjasta (tietenkin!, mutta kyllä viitta varmasti tulee myöhemmin mieluusti käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...