maanantai 19. joulukuuta 2016

AutokorjaamollaBlogiani aloittaessani lupailin muitakin kirjoituksia, kuin pelkkiä lankajuttuja. Hieman vähälle ovat jääneet, mutta nyt on ollut aikaa tehdä muutakin. Käsitöitä ovat ne puutyötkin. Halusin kunnostaa vanhan puuauton, jolla leikin sisarusteni kanssa pienenä. Auton todellisesta iästä tai alkuperäisestä tekijästä ei vanhemmillakaan ollut mitään käsitystä, mutta vanha.Purkamisen kanssa tuli sellainen innostus, että en ennen kuvia huomannut ottakkaan. Niin tyypillistä. No, Auto oli viettänyt paljon aikaa ulkoleikeissä (hytistä löytyikin huomattava määrä hiekkaa). Tästä voineekin arvata, että lastulevystä tehty takaseinä ja istuinpenkki, sekä vaneriset lavanpohja ja hytin sivut eivät oikein olleet kestäneet aikaa. Aika haperoa oli. Puuosat sensijaan olivat vain maalia vailla. Purin auton osiin, nauloja oli käytetty reippaasti ja parhaat niistä olivat varmaan reilut kolme tuumaa pitkiä.
Kuten vanhatkin osat mitä ilmeisimmin oli aikanaan tehty siitä mitä oli käsillä, tein myös uudet osat siitä mitä verstaalta löytyi. Kiinnitykseen käytin nyt ruuvveja ja pikkunauloja. Sitten kevyttä hienotaa ja maalia pintaan. Maalitkin löytyivät myös varastosta. Renkaisiin käytetty musta ei meinannut kuivaa sitten millään, vielä kuukaudenkin jälkeen pyörät olivat tahmaiset, joten lakkasin ne päälle.Toinen akseleista meni poikki rusteista mutteria irroitettaessa. Uusin molemmat sitten samalla kertaa. Valkoinen raita lavan reunassa oli alunperin jotain teippiä. En oikein luota nykyajan teippien pitävyyteen, joten maalasin raidan. Esso-tarrat olivat vanhan kuorma-auton kyljissä ja irroitin ne höyryttämällä. Hieman rypistyivät, mutta toivottavasti pysyvät menossa mukana, kun liimasin ne uusiin "oviin". Lisäys oli etupuskuriin kiinnitetty rekkarikilpi, joka on Vaasan höyrymyllyn keräilysarjasta aikanaan tullut.

Auto ei ole ihan pikkuinen kuten allaolevista vertailukuvista huomaa, pituutta varmaan reilut 70cm. Lopputulokseen olen perin tyytyväinen. Auto ei kadottanut vanhaa ulkomuotoaan, vaan sai juuri sopivan face-liftin. Kummipoika myös testasi auton käyvän yhä leikkeihinkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...