keskiviikko 29. marraskuuta 2017

LankainventaarioLankainventaarion aika! Ai että miten rakastankaan tilastoja! Ja tälläkertaa ne yllättivät minut aivan totaalisesti. Katsotaanpa aivan aluksi mitä vuosi sitten lupailin.
  • Kokonaismäärä pidetään alle 14kg!
  • Alpakkalangat yhteen laatikkoon! 
  • Alle 2kg: Villa DK, Puuvilla ja Jämät!   


Ja sitten se järkytys kun totesin, että lankoja on 9,5kg! Vuodessa on siis hävinnyt mielettömät 5kg lankaa varastoista! Ihan rupesin epäilemään, että onko jokin laatikko jäänyt tarkastamatta! Mutta ei kyllä asiat näin hassusti ovat. Ensimmäinen tavoite siis saavutettu.


Toki tällä hetkellä työn alla on monta villapaitaa, joista jäänee lankaa yli. Ja nehän kerät eivät ole mukana tässä laskussa. Metsä kukkii paitani koostin täysin jämälaatikon langoista ja epämääräisistä yksittäiskeristä. Ja yksin siinä onkin kiinni lähes laatikollinen lankoja, joista kaikki siis eivät todellakaan mene paitaan!Alpakkalankaa sitävastoin on vieläkin ihan valtavast. Ja tosiaan niistä tekeillä olevista villatakeista kaksi on alpakkalankaisia niin sieltäkin muutama kerä palautunee varastoihin. Yhteen laatikkoon eivät mahdu, se on selvä.


Kaikki alle 2kg: tavoite taas saavutettiin, aivan mieletöntä kyllä. Jämätkin tippuneet lähes kilolla (no okei muistetaan se Metsä kukkii...) Seiskaveikat loppuivat ihan kokonaan, muutamia nöttösiä on jämäkorin pohjalla, mutta eivät enää saa omaa kategoriaa. Jatkossa joutuvat sitten vahvuusluokkansa mukaiseen palkkiin. Puuvillalangan määräkin on sukeltanut aika kovasti ja osa siitä on villa-puuvillasekoitetta. Aivan lempparin kun ei ole puuvillalangan neulominen ja heti tämän sanottuani voin todeta että suunnittelen villapaitaa puuvilla/villa sekoitteesta. Heh. Never say never.


Todella positiivisesti yllätyin siis. Varastossa näyttää nyt olevan paljon höttöisiä tilaavieviä lankoja mm. mielettömästi mohairia, josta pitäisi nyt jotain kehitellä. Aika pastelliselta näyttää myös keittiön pöytä. Ja vaaleanpunaiselta! Niiden kaveriksi kaivattaisiin ehdottomasti harmaata! Täytynee siis vähennyshaasteen lisäksi haastaa itsenäsä ostamaan harmaata lankaa ensivuonna! Herkkuharmaiden metsästykseen siis, ei sen ankeaa tarvitse olla.

  • Jatketaan hyvällä linjalla ja yritetään pitää varsto alle 10kg:ssa
  • Nipistetään Nalle-varastoja niin, että eivät enää saa omaa kategoriaansa
  • Koitetaan vähentää myös varastolaatikkojen (7Kpl) määrää, vaikka viiteen!

Vuoden päästä tarkistetaan sitten miltä näyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...