maanantai 6. kesäkuuta 2016

Puff


Ikuisuusprojekti nro 1. Beekeeper quilt jatkuu muutaman vuoden tauon jälkeen. Kuten moni muukin aloitin tämän projektin vuonna 2012 aikalailla pian ohjeen ilmestymisen jälkeen. Olin vasta silloin aloitellut fingering vahvuisella langalla neulomista, joten jämiä ei ollut kertynyt nurkkiin kovinkaan paljoa.


Yritin kuitenkin pysyä peiton alkuperäiselle ajatukselle uskollisena ja tehdä kuusikulmaisia hexipuffeja vain jämälangoista. Olen kylläkin käyttänyt kaikkia mahdollisia langanloppuja nähin puffeihin, enkä vain pitäytynyt fingering vahvuudessa. Hieman kun säätää silmukkamääriä ja kerroksia niin kyllä ne sinne uppoavat.


Koska lankamakuni on aika yksivärinen, ehkä hieman semisolidia mukana. Olen koristellut osan puffeista kivoilla silmukanjäljennyskuvilla saadakseni peittoon hieman eloa. Yllättävän aikaavievä tämä on, sillä yksi puffi ei ihan hetkessä valmistu silmukoiden jäljennyksestä puhumattakaan!


Yritin hieman tyhjennellä jämälankalaatikkoa tähän projektiin sopivista langoista, jotta voin sitten taas neuloa uusia jämiä tilalle. Samalla tarkistin puffiluvun, jota ei olisi pitänyt tehdä! Himpanverran alle 200 ja tästä määrästä ei tee vielä isoakaan peittoa. Joten palataan laskentaan vasta sitten kun kaksi isoa paperikassia on täynnä eli ehkä joskus 2026.


Yleensä puffit täytetään vanulla tai langanpätkillä tai mitä nyt sattuu löytymään. Mutta yhteen tein napilla suljettavan salalokeron. Keksikäähän nyt mitä ihmettä laitan tähän pieneen salaluukkuun kun peiton saan valmiiksi?


Mikäli innostuit projektista, peiton (tai mitä ikinä päätät tehdäkkään) ohje löytyy ainakin Tiny Owl Knits:in ravelrysivulta The-beekeepers-quilt. Koriste-ohjeita taasen hausta sanalla Hexipuff.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...