tiistai 18. lokakuuta 2016

TyövoittoSiivoilin tässä hetki sitten kaappeja ja esiin tulivat nämä 2013 (ei vielä paha) aloitetut lintusukat. Jo tuolloin olin tehnyt mielettömän työ sukkien neulomisen kanssa. Ovat nimittäin raidoitettu kahdelta eri violetin kerältä (ei vain löytynyt samaa värierää) ja lisäksi oksistossa on mieletön määrä intarsiaa. Lintujen kirjonnankin olin jo aloittanut, mutta jouduin ne silloin purkamaan. Ei vain miellyttänyt silmää.

Jossain vaiheessa tässä välillä aloitin uudelleen kirjonnan. Tuolloin laitoin lintujen taakse joustavan kiinnisilitettävän tukikankaan (mitä ompelussa käytetään) ja sain edes jonkinlaiset linnut ohueeseen ja harvaan neulepintaan. Lehtien kohdalla sitten meni hermo ja homma lensi nurkkaan. Kirjonta ei ole vahvin käsityönalani. Näin myöhemmin katsottuna kirjontajälkeä olisi auttanut, että muliinilangasta käyttäisi vain kahta kolmea säiettä, ei koko lankaa.


Hetken pohdiskelin ja lopuksi päätin tehdä puun lehdet yksinkertaisesti linnunsilmäpistoilla. Säästävät hermoja ja aikaa, eikä tuo nyt niin huonolta näytä. Enemmän niitä olisi ehkä saanut tehdä vielä, nyt kun kuvia katsoo. Näyttää vähän kuolleelta raakulta tuo puu. Mutta vielähän niitä voi lisätä mikäli innostusta riittää.


Alkuperäinen ohje on ollut Vogue knitting lehdessä talvinumero 2010/2011. Näiden pitäisi olla polvipituiset, UUPS! Mutta minulla oli vaikeuksia päästä ohjeen neuletiheyksiin jälleen kerran. Tähän jos jollakulla on vinkkiä otan mielelläni vastaan. Nämähän ovat jo melkein sukkahousut. Voguen sivuilla on PDF puuosasta ja kirjonnan jokainen voi tehdä oman kokemuksensa mukaan joten lehden metsästäminen ei ole aivan tarpeellista, mikäli nämä haluaa tehdä.Malli: Bird-Socks
Lanka: Louhettaren luolan väinämöinen värit: munakoiso ja kaakao
Puikot:2Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...