perjantai 7. huhtikuuta 2017

MetsästäjätärKatsottiin jo tovi sitten kotisohvalla isännän kanssa ilmeisesti kovastakin suosiosta nauttinutta Nälkäpelit-elokuvasarjaa. Olikohan ensimmäisessä vai toisessa osassa kun sarjan sankarittarella Katnissilla oli metsällä päällään keeppi (tai sen tapainen).  Ihastuin tuohon vaatekappaleeseen aika kovasti. Enkä ollut ainoa, sillä nopeasti googlettamalla löytyi useampikin tulkinta tästä vaikeasti nimettävästä kangaspalasta. Keeppi? poncho? liivi?.


Valikoin ohjeista LollyKnitsin version ja hieman muokkailin sitä mieleisemmäksi. Lanka on jo kertaalleen purettua 7-veljestä kolminkertaisena, sillä ohje on todella paksulle langalle. Tästä jäi hieman uupumaan esikuvan rouheus. Jos lankavalinto olisi ollut karkeampi tai tweedmäisempi, lopputulos olisi ollut ehkä vielä himpun parempi, mutta halusin vähentää lankavarastoja. 


Perusneuleena on kalanruoto eli herringbone. Neulepinta ei ollut minulle aiemmin tuttu, mutta käytännössä siis jatkuvaa yhteenneulomista. Youtube-videoista oli jälleen apua, kun harjottelin kuviota. Sileä kalanruotoneule yhdessä "sileän" langan kanssa antoi kuitenkin mielestäni liian simppelin neulepinnan ja mielenkiintoa lisätäkseni neuloin sitten parin kerroksen välein "väärinpäin" eli nurjia kerroksia oikealle.


Vaatekappale koostuu kahdesta kolmiosta, jotka ommellaan hieman limittäin päällekkäin yläosastaan ja lyhyen matkaa yhteen vartalo-osasta. Näin muodostuu kädenaukko. Tämän jälkeen poimin ja loin silmukat pääntielle. Pääntien reuna on virkattu ja vahvikkeena sisällä on käytetty pyöreää solumuovia vanhempieni talonprojektin työmaalta =) Varmaankin eksoottisin aines mitä vaatteessa olen tähänmennessä käyttänyt.

Yhtenä kevätpäivänä kokeiltuna tämä vaikuttaa oikein kätevältä. Lämmittää mutta ei liikaa!
Lanka: Novita 7-veljestä 3x
Puikot: 12Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...