maanantai 14. marraskuuta 2016

Korvat on PääAsia
Pipot ovat ihania, mutta ainakin pitkätukkaisilla on toisinaan hankaluuksia asetella kutrinsa sinne alle kampausta pilaamatta. Hyvä ratkaisu tähän ongelmaan on panta. Suojaa korvat, jotka ensimmäisenä alkavat palelemaan. Hiukset saavat olla nutturalla tai ponnarilla, tai miten nyt ovatkaan, aiheuttamatta kamalia möykkyjä tai kampauksen pillallemenoa. Syksyn aikana tein useamman jonossa olleen pantamallin väliprojektina. Panta on kiva nopea yhden tai kahden illan projekti.


Ensimmäisen esittelyyn SandnesGarnin Smartista tehty panta, joka neulotaan edestakaisin. Helmineuleen ja ison palmikon yhdestelmä on kaunis. Muokkasin mallia lisäämällä taakse "vuoren", jotta tämä olisi mahdollisimman lämmin. Neuloin siis pyöröpuikoilla putken jossa toisella puolen oikeaa neuletta. 


Lanka: SandnesGarn Smart 55g
Puikot:3,5

Mureena on suomalaisessa nettilehdessä Ullassa ilmestynyt ilmaisohje. Lankana Dropsin Nepal. Alkuperäisessä mallissa oli takana nappikiinnitys, mutta muiden Ravelryläisten kokeilujen innostamana virkkasin taakse silikoonisen hiuspompulan, joka venymällä kiristää pannan sopivan tiukalle. Oikein kätevä systeemi, vain hiuslenksun elastisuuden säilyminen jännittää. Onneksi se on helppo purkaa ja vaihtaa.


Malli: Mureena
Lanka: Drops Nepal
Puikot:4

Seedy Bow Band on kokonaan helmineuletta ja neulotaan pyöröpuikoilla alhaalta ylös. Lankavalintani oli ehkä hieman huono, puuvillaa ja keinokuituja sisältävä Cashcotton. Ihanantuntuista lankaa, mutta jousto on huono ja tähän malliin olisi varmaankin pitänyt tehdä vuori ja rusetti kaksinkertaisena jotta se ei lörpöttäisi. Malli on ilmainen ja mukava neuloa.

Lanka: Rowan Cashcotton DK 37g
Puikot:3

Laurel on jälleen palmikkomalli. Epäilin hieman jämälankojen riittävyyttä, joten supistin silmukkamäärää hieman ja tein muutaman kerroksen vähemmän. Pituus riitti kyllä ympäri, mutta ehkä hieman enemmän olisi voinut lankaa olla. Mallin muhkeus ei ehkä pääse aivan oikeuksiinsa tässä.


Malli: Laurel
Lanka: Drops Kid-Silk ja Madelinetosh Pashmina yht. 68g
Puikot:3,5

Sitten vain pantaa puikoille! Lankoja voi vaikka hakea viikonloppuna järjestettäviltä Tampereen kädentaidot messuilta, minne allekkirjoittanutkin suuntaa ostoslistan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...