torstai 24. marraskuuta 2016

Se on hilkka!


Mietin pitkään millä sanalla bonnet suomennetaan, ei se ole pipo, eikä hattu, eikä... Sanakirjahan sen sitten kertoi hilkka!

Olen neulonut tämän hilkan  jo kerran aiemmin; neonvihreänä lapsenkoossa. Ystäväni näki sen ja olisi kernaasti halunnut moisen itselleenkin. Lupasin katsoa josko lankaa on riittävästi, niin voisin sellaisen tehdä. Tämä tapahtui jo varmaan vuosi sitten.


Hetki sitten näin Hippusia blogissa harmaan version tästä ja inspiraatio iski. Vihreästä Cascade 220 langasta tein ystävälleni lakin. Se ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti, joten laitoin hieman pinkkiä mukaan. Toivottavasti tästä ei tullut liian överi, ettei jää käyttämättä. Tosin tämän kaamean pimeyden ja kosteuden keskellä tarvitaankin hieman piristystä päälle!


Harmaan tein itselleni. Lanka on kierrätysvillasta tehtyä,Fibranaturan Renew woolia. Tämä lanka ei ollut ehkä paras valinta palmikkomalliin, kuviot jotenkin hukkuvat pinnalta. Yhden kerän kanssa koin järkytyksen, kun laitoin sormeni kerän sisään, langanpäätä etsiessä. Siellä oli jotain kovaa ja epämääräistä. Inhotuksen väreet kulkivat selkärankaa pitkin. Kuvittelin jo jonkin tuholais-kuoriais-armeijan kerän sisään, mutta se osoittautuikin yli kiertyneeksi langaksi! Oli todella metkan tuntuista kun niin tiukalla kierteellä ja vielä keskenään kiertyneenä.


Pipon etureuna neulotaan ensin putkena, jotta siitä tulee kaksinkertainen. Seuraavaksi tehdään pään takaosa pyöröneuleena ja lopuksi neulotaan alareunaan ainaoikein reunus. Pipo on aika löyhästi päässä, mikäli sitä ei solmi kiinni, joten tämä sopii sekä kevyisiin pakkasiin, että matalampiinkin asteisiin.


Lanka: Cascade 220 (vihreä) ja Fibranatura Renew wool
Puikot: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...