keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Joulusukat


Joulukuu oli omistettu kaikenlaisille kalenterisukille. Itse osallistuin sitten loppujenlopuksi vain kahteen.  Olin hieman tylsä ja tein molemmat sukat ohjeenmukaisista väreistä, mutta nyt vain sattui varastoista löytymään juurikin nämä värit.Valmistuivat kyllä aikanaan, mutta kuvattua sain ne vasta nyt.


Aloitetaan ensimmäisistä eli Sweet Things-blogin adventtisukista (joihin ohje löytyy edelleen blogin puolelta) Pidän näiden lyhyemmästä varresta ja laitankin nämä jatkossa omaan jalkaani. Varren kuvio on mielestäni todella kiva. Kantapään korvasin vahvistetulla, sillä minulla ei käytössä tuo tiimalasikantapää kestä kovinkaan kauaa. Kavennukset piilotin ensimmäisen kerran sukan alle, jotta kuvio ei rikkoutuisi ja onnistuinkin ihan hyvin. Sooloilu jatkui jalkapöydän ensimmäisessä kuviossa, joka mielestäni ei toiminut tummalla pohjalla aivan niin hyvin kuin vaalealla pohjavärillä. Vaihtelin muutaman silmukan paikkaa ja sain kuvion, joka erottui minun silmääni paremmin. Jo vartta tehdessä sellainen ajatus hiipi päähäni, että näihin sukkiin tulee varmasti punainen kärki. Ei tullut ohjeen mukaan, mutta sooloilu sallittu.Tukuwoolin sukkalangasta yritin tehdä Taimitarhan jouluyö-sukkia. Neuloin varmaan ensimmäisen viikon ohjeen mukaan kuviot molemmilla varsilla. Mutta jotenkin se ei lähtenyt lentoon ja purin alun. Pikaistuksissani halusin näistä sukat testiin itselleni, niin tein perinteiset piirakkasukat. Hieman harmittelin jouluaattona, kun katselin muiden jouluyö-sukkia. Olisihan niistä ihan kauniit tulleet. Tämä kuitenkin kuuluu mysteereihin, pitäisi uskoa suunnittelijan näkemykseen, näytti alku miltä hyvänsä.


Viimeiseksi tein Taimitarhan kirjoneulesukat. Tein nämä yhtäaikaa pyöröpuikoilla ja totesin että se taktiikka ei passaa tähän hommaan, ainakaan minulle. Silmukat jäivät hieman löysiksi. Mutta kun kahdet puikot olivat jo adventtisukissa, ei muuta vaihtoehtoa ollut. Näiden suhteen ei tarvinnut kovasti jännittää tulevaa, Niinan aiemmat pitkät kirjopolvari sukat kun olivat tuttuja. Höyryttelin niitä hieman ennen kuvausta, mutta eivät oikein oienneet kunnolla. Täytynee antaa vielä kunnon kylpy ennenkuin matkaava äidille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...