sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pitkä vai pätkä?

Olen tässä jo hetken pohdiskellut, että mikä mahtaa olla paras sukanvarren pituus?

Itse käytän mieluusti puolipitkiä; 15 senttisillä varsilla olevia sukkia. Pidempiä tulee pidettyä huomattavasti harvemmin, vaikka polvisukat ja sitä pidemmät ovat näyttäviä. Ehkä jos käyttäisin enemmän hameita olisi pidemmillekkin sukille enemmän kysyntää Nilkkasukkia taas kaipaan käyttöön, niitä omistana vain yhden parin.


Sukkaan on kuitenkin super kiva tehdä pitkiä varsia. Miksiköhän? Kantapään kanssa allekirjoittaneella ei ole ongelmaa, joten sen välttely ei ole syy. Lyhytvartisesta jää lankakerää paljon enemmän jäljelle, ehkä alitajuntaisesti yritän käyttää kaiken langan, kun jämät ovat aina niin... Myyjäisissä näyttää suurimmassa osaa sukkia olevan pitkähköjä varsia. Samoin kirpparilla uutena myytävissä. Tätini kertoi taannoin, että lapsenlapsensa olivat pyytäneet häneltä lyhyitä nilkkasukkia. Nuorison suosiossa voisi siis kuvitella olevan lyhyemmätkin varret, pikkukenkiin. Perinteisiä saapassukkia kun harvemmin enää taidetaan tarvita? Mikä siis mahtaa olla yleinen konsensus sukan varren pituudesta? Kerrohan sinä minkä mittaista vartta tulee tehtyä ja sitten taas käytettyä?

Lämmittelin jo marraskuussa Taimitarhan joulukalenterisukkaneulontaan tekemällä edellisen vuoden sukan pitkänä ja pätkänä. Nättiä ovat molemmat.

 
Seiskaveikan valkoinen lanka oli kyllä jotenkin oudon tuntuista. Tietysti kun se on oikein valkoinen-valkoinen, on sitä jouduttu käsittelemän paljonkin, mutta todella liukas ja muovinen tuntu siinä silti. Täytyy pitäytyä muissa väreissä tämä ei tuntunut hyvältä. Punainen on kesäisiä purkulankoja, hyvin toimii sukassa.

Lanka: 7Veljestä valkoinen ja punainen
Puikot:3,5


2 kommenttia:

  1. Pitkät varret ovat ihania ja näyttäviä, mutta minulla jäävät käyttämättä. Vaikka olisivat kuinka sopuvat, ne valuvat helposti. En pidä usein hameita talvella, joten sinne ne jäisivät kuitenkin näkymättömiin lahkeiden alle. Eniten käytän minäkin puolipitkiä sukkia tai nilkkasukkia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...