torstai 5. tammikuuta 2017

Lankainventaario osa 2
Alkaa olemaan aikalailla vuosi edellisestä inventaariosta lankalaatikkoihin. Joten tuuletellaampa niitä taas ja katsotaan, miten vuosi on mennyt.

Kertaukseksi viime vuoden tavoitteet olivat
  • Kokonaismäärän vähentäminen 12kg (10kg olisi hienoa, mutta tuskin mahdollista)
  • Seiskaveikkojen puolittaminen
  • Puuvillat ja Jämät pitää myös saada alle 2 kg


Ainakin yksi säilytyslaatikko vähemmän, eli vain seitsemän kappaletta! Pikaisella laskutoimituksella tämä tarkoittaisi karkeasti ainakin 2kg vähennystä varastoon. Seiskaveikat ovat nyt yhdessä nallejen kanssa, joten puolittaminen varmaankin onnistui. Puuvillalaatikko pullistelee edelleen, vaikka hieman huijasin ja heivasin pellava-puuvilla takista jääneet langat äidilleni, kun ne sieltä alkujaan tulivatkin. Jämälaatikkokin näyttää valitettavan täydeltä, vaikka sitäkin on yritetty ihan todella tyhjennellä.


Ja kuinkas sitten kävikään. Kokonaismäärä 14,5 kg ja rapiat! Laihdutus tuotti siis melkein kolmen kilon tuloksen! Jos hieman olisi ynnäillyt paljonko vuodessa saan neulottua 12 kg oli todella optimistinen tavoite! Toisaalta Huti-ostoksiakin tuli viimevuodelle aika paljon (arvioin varastossa olevan yli kilon verran viime vuonna ostettuja lankoja) ja neuloinkin ostoslangoista, joten ehkä se kymmenenkin olisi kuitenkin saavutettu mikäli näitä ei olisi. Mutta tylsäähän olisi varastoista neuloa koko vuosi, lankakaupat ovat vain niin ihania.
7Veikat tuli neulottua hyvin tavoitteeseen ja alle, ehkäpä ensivuonna voidaan jo perustaa Novita laatikko, jos määrä vähenee entisestään. Alle 2kg:n tavoitteisiin ei päästy. Puuvillaa on tosiaankin edelleen yllättävän paljon. Jämät taasen ovat tismalleen samoissa viimevuotiseen määrään verrattuna! Jos niistä pääsee eroon, tulee kuitenkin uutta tilalle. Ihmeellisiä nöttösiäkin on pari pikkupussillista, ei näistä mitään oikein tee, mutta ei raaski poiskaan heittää.


Pitsivahvuiset langat ovat ainoa, jossa on tapahtunut ei toivottua määrän nousua. Ostin nimittäin kirpputorilta ihanan ja ISON kartion ohuttakin ohuempaa lankaa. Ostos oli virhe niin langan iän (30v!), käytön (katkeaa melkein pelkästä katseesta) kuin varastokatsauksen kannalta. Muttakun sen oli niin syötävän suoloisen värinen ja halpakin. Alla olevassa kuvassa kartio keskellä muovipussissaMitäs seuraavalta vuodelta voitaisiin siis odottaa. Tähän ei ole vielä laskettu palkintolankoja (valitettavien epäselvyyksien vuoksi) jotka voitin käsityömessuilla, joten hieman niitä ennakoiden.
  • Kokonaismäärä pidetään alle 14kg!
  • Alpakkalangat yhteen laatikkoon! 
  • Alle 2kg: Villa DK, Puuvilla ja Jämät! 
Hurjia ovat tavoitteet, mutta pitäähän sitä itseään yrittää haastaa! Jos ensivuonna lankaostokset pysyisivät aisoissa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...